Datum: 25-06-2021 - 15:57
14
jul
'16

Politie houdt 2 verdachten (Noordwijkerhout en Oegstgeest) aan voor overval op Lidl.

De politie hield dinsdagochtend 12 juli twee jongens van 17 en 16 jaar uit Oegstgeest en Noordwijkerhout aan op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende overval op de Lidl in de Dorpsstraat. Vrijdagavond 13 mei rond 20.30 uur werd de overval gepleegd....

Een jongeman kwam de supermarkt in de Dorpsstraat binnen en wist onder bedreiging van een mes geld weg te nemen en er vandoor te gaan. Hij rende weg, stapte vermoedelijk op een fiets en reed weg richting het Bavoterrein.

De recherche heeft tijdens het onderzoek meerdere getuigen gehoord en in het opsporingsprogramma Team West van de regionale omroep werd aandacht gevraagd voor deze overval. Getuigenverklaringen en sporenonderzoek leidden uiteindelijk naar deze verdachten.

De 17-jarige verdachte uit Oegsgeest werd dinsdag 12 juli in zijn woning aangehouden. De 16-jarige verdachte uit Noordwijkerhout meldde zich later aan het politiebureau. De verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder verhoor. Zij worden vrijdag 15 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris.