Datum: 28-05-2020 - 23:11
09
jul
'16

Bevers van Scouting Bosgeest helpen hofnar. (foto's)

‘Best spannend’, ‘leuk’ en ‘helemaal geen last van heimwee’: afgelopen weekend gingen 14 bevers van Scouting Bosgeest op kamp. Zij hebben tijdens het weekend een prinses uit de handen van een gemene boef gered. De bevers, kinderen tussen de vijf en zeven jaar, sliepen...

in een grote tent op het speelveld bij het clubhuis in Noordwijkerhout. Voor veel kinderen was dit de eerste keer dat zij met scouting een nachtje van huis waren. Niet alleen spannend voor de kinderen, maar ook voor de ouders!

De bevers kregen de opdracht de hofnar te helpen met het redden van de prinses. Speciale prinsessen- en riddervaardigheden waren hiervoor nodig. Op zaterdag kregen de bevers dan ook training: verkleden, knutselen en oefeningen doen, waarna zij veranderden in echte ridders en prinsessen.

Uiteraard konden zij daarna de boef overmeesteren en de prinses bevrijden. Dit werd gevierd met een waar koningsmaal. Op zondag hebben de bevers het weekend afgesloten in Linnaeushof. Scouting Bosgeest start in september weer met het nieuwe seizoen.

Heb je interesse? Kijk op www.bosgeest.nl en meldt je aan voor een proefbijeenkomst.

Tekst en foto's Scouting Bosgeest.