Datum: 11-08-2020 - 02:27
08
jul
'16

Afscheidsmusical 'Het hippie hotel' door groep 8 van de Regenboog. (foto's)

De musical van groep 8 van de Regenboog was een geweldige afsluiting van 8 jaren basisschool. Er werd geweldig goed gezongen en ook het toneelspel kon niet beter. Ouders, opa’s en oma’s en broers en zussen hebben er van genoten. Ton, Paulien, Leonard, de leerkrachten...

van groep 8 zorgden voor een gaaf decor ,met echte kruiden voor in de soep, een echt restaurant en natuurlijk heel veel koffers in de hal van het hotel. De musical ging dan ook over een hotel.

Het HIPPIE HOTEL
‘Zit je in een dippie? Keep it cool, be hippie!’ Stel je eens voor; je bent eigenaar van een hotel, maar de zaak loopt niet goed. De gasten klagen over het eten, het beddengoed, de douches….. en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Gelukkig is het personeel wel erg…. eh…. ontevreden.

Het overkomt Frans en Chantal Westerman van hotel Rembrandt. Om het hotel te redden, hebben zij een culinaire avond georganiseerd voor rijke gasten zoals bankdirecteuren en restauranthouders. Een fantastisch idee, toch?!

Nou, niet als de hippieband ‘Beautiful Soul’ komt overnachten. Dan gaat alles pas écht goed mis. Er worden diamanten gestolen, koffers verwisseld en wie krijgt de schuld? Precies: de hippieband. De vraag is echter waarom iedereen zo vrolijk wordt van de soep en wat doet die vreemde verslaggever in het hotel? Probeert iemand soms de boel te saboteren?

Stap binnen in ons Hippie Hotel en ontdek een wereld vol domme piccolo’s, boze hotelgasten, artistieke tantes, doortrapte zakenmensen en een vet-coole hippieband. Een verhaal vol humor, spanning en muziek!

Op dinsdagmiddag werden de 8ste groepers toegezongen door alle leerkrachten. Daarna werd met een high five afscheid genomen van alle andere kinderen en leerkrachten, waar af en toe wel een traantje aan te pas kwam.

Tekst en foto's Regenboogschool.