Datum: 27-10-2021 - 00:09
05
jul
'16

Organisatie en muzikanten zijn klaar voor 'Loungefest 2016'.

Op zaterdag 9 juli vindt alweer de 4e editie van het 'Loungefest' plaats aan het Oosterduinse Meer (Comomeer). Het fenomeen is begonnen als een kinderpartijtje, maar inmiddels uitgegroeid tot volwaardig festival. Waar vorig jaar het Loungefest 2000 bezoekers trok, mikken...

de organisatoren er dit jaar op drieduizend. Tenminste als het weer meewerkt, net als bij de zonnige en warme editie van 2015 (bekijk de foto's). De poort zal zaterdag om 13.00 uur open gaan en de muziek gaat pas laat in de avond om 23.00 uur uit.

Het Loungefest telt vier podia: het hoofdpodium, Lake Disco - waar voornamelijk dj’s draaien, de Secret Stage - ’op een geheime plek’ - en Waterponton. De laatste podium drijft in het meer en wie daar wil dansen, moet of zwemmen, of het pendelbootje nemen.

Aan de aankleding van het festivalterrein besteedt Loungefest altijd veel aandacht. Om gewenning bij bezoekers en organisatie tegen te gaan, is het terrein volledig opnieuw ingedeeld. Er komt als vanouds een groot aantal zitjes van oude fauteuils en bankstellen en ook picknickbanken.

Verder komen er een skelterbaan, een spookhuis en een levensgrote ’Stef Stuntpiloot’. Bezoekers hoeven ook niet gek op te kijken als ze oog in oog komen te staan met een olifant - ooit dienst gedaan op Brabantse carnavalswagen - of stuiten op een reusachtig kraaiennest met een dj in het midden, neppalmen en andere gekkigheid.

Qua line-up zit het dit jaar geramd bij het Loungefest 2016, er staan bijna uitsluitend bands (6) die op grote festivals hebben gestaan. Het Loungefest gaat ook voor het eerst internationaal. Zo komt uit Zuid-Afrika het gezelschap Soweto Soul over. Een andere gast uit het buitenland is het Italiaanse Sweetlife Society. Voor de volledige line-up van Loungefest, zie foto hieronder met omschrijving!

Kaarten voor Loungefest kosten € 10,- in de voorverkoop (www.loungefest.nl, VVV Noordwijkerhout en Café van der Geest). Aan de poort, indien nog voorradig, kosten ze € 15,-. Klik hier voor de website met veel meer informatie/kaartverkoop Loungefest 2016.