Datum: 09-12-2021 - 06:15
01
jul
'16

Eindeloos wachten voor het spoor op de VAB/VAM-trein verleden tijd.

Automobilisten die dagelijks gebruikmaken van de spoorwegovergang Piet Gijs op de ’s-Gravendamseweg, hebben voortaan een ergernis minder (als er geen storing is tenminste). Het vuilafvoerbedrijf Duin- en Bollenstreek (VAB) is met ingang heden gestopt met het vervoer...

van het vuilnis per trein en dat betekent dagelijks minder files voor de spoorwegovergang. Door het rangeren van de locomotief met zijn vele wagons bij het overslagstation, waren de slagbomen van spoorwegovergang vaak minutenlang gesloten met soms lange rijen auto’s op de ’s-Gravendamseweg tot gevolg.

Deze meevaller is het gevolg van dat de zes gemeenten Teylingen, Katwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout, Hillegom en Lisse (gezamenlijk het Vuilafvoerbedrijf Duin- en Bollenstreek VAB) een nieuw en (goedkoper)contract hebben afgesloten met de afvalverwerker SITA.

Dit bedrijf neemt het transport en de verwerking van het ingezamelde (grof) huishoudelijke afval van de regiogemeenten over en zij vervoeren alles met vrachtwagens over de weg.

Foto BON