Datum: 06-06-2020 - 10:50
28
jun
'16

Majorettes St. Jeanne d’Arc presteren opnieuw uitstekend op twirlconcours.

De majorettes van muziekvereniging St. Jeanne d’Arc hebben zich op zondag 26 juni weer van de beste kant laten zien. 3 Weken geleden werden in het concours in Waddinxveen al prachtige resultaten neergezet. Op het twirlcouncours in Voorhout overtroffen de majorettes...

deze prestaties Drie weken van hard trainen, het jury commentaar doornemen en zo goed mogelijk toepassen, heeft zijn vruchten afgeworpen. Marouscha Brouwer wist de jury te verassen met haar show op het onderdeel 'Peewee Beginner'. Zij behaalde met haar show ‘The Lion King’ maar liefst 68.7 punten en een zeer verdiende gouden medaille.

Iris de Winter behaalde een mooie zilveren medaille op het onderdeel 'Junior Novice'. Dewi van Nobelen vertelde het verhaal van Annie en wist hiermee een bronzen medaille in de wacht te slepen. Het duo, Anouk Bader en Femke van Denzen, sleepten de eerste plek binnen met een prachtige score van 63.7 .

Marieke Wiebes behaalde een gouden en een bronzen medaille op de onderdelen 'Super-x-Strut' en 'Junior Beginner'. Ook de drie teams kwamen uitstekend voor de wacht. Zij behaalden alle drie een prachtige tweede plaats met mooie resultaten. De drie teams konden dus allemaal met een beker huiswaarts keren.

Bij de wedstrijd in Voorhout maakten ook nog een tweetal solisten hun debuut. Caitlin de Jong en Esmee de Winter lieten zich beiden van hun beste kant zien en kwalificeerden zich voor ‘novice’. De wedstrijd in Voorhout was de laatste wedstrijd voor het seizoen 2015 – 1016.

De majorettes van St. Jeanne d’Arc kunnen nu dan ook bijna genieten van hun welverdiende vakantie. De eerstvolgende wedstrijd zal een thuiswedstrijd worden. Op 17 september zullen zij deelnemen aan het twirlconcours in de Schelft.

Overigens, voordat de vakantie begint zullen zij de wedstrijdshows aanstaand weekend nog éénmaal opvoeren. Plaats van acte is dan de tuin van de witte kerk in het kader van het concert ter ere van het 95-jarig bestaan van muziekvereniging St. Jeanne d’Arc.

Tekst en foto St. Jeanne d'Arc.