Datum: 26-10-2021 - 23:35
27
jun
'16

64 risicovolle bomen gekapt bij groot onderhoud in Noordwijkerhout en De Zilk. (incl.lijst met bomen)

De gemeente moet ervoor zorgen dat de gemeentelijke bomen onderhouden worden en geen veiligheidsrisico vormen voor de omgeving waarin zij staan. Daarom zijn vorig jaar alle gemeentelijke bomen gecontroleerd. Uit deze controle blijkt dat het merendeel van de ruim...

5.000 geïnventariseerde bomen voldoende is onderhouden. Circa 650 bomen bleken afwijkingen te vertonen die een veiligheidsrisico voor de omgeving vormen. U kunt hierbij o.a. denken aan bomen die aangetast zijn door ziekte, een holte hebben, dood hout in de kroon hebben, geheel afgestorven zijn of laaghangende takken hebben die het verkeer kunnen belemmeren. Bij storm kunnen grote takken afbreken of kunnen zelfs bomen omvallen. 

Start onderhoud
Vanaf 27 juni start de firma Hoek met het snoeien van ca. 550 bomen en het rooien van 64 risicovolle bomen. De te kappen bomen worden eerst gecontroleerd op de aanwezigheid van vogelnesten. Mochten er vogelnesten met broedende vogels worden aangetroffen, dan worden deze bomen later gekapt. 

Locatie bomen
Het groot onderhoud vindt zowel in Noordwijkerhout als in De Zilk plaats. De lijst met bomen vindt u hieronder, klik op de lijst voor een vergroting.