Datum: 25-01-2022 - 14:32
27
jun
'16

Heren T.V. de Boekhorst 2e op NK.

Het eerste herenteam van Tennisvereniging de Boekhorst is er net niet in geslaagd om voor de derde keer kampioen van Nederland te worden voor de zaterdag regiocompetities. Na een lange aanloop werden afgelopen weekend de play-offs gespeeld op het park van LTC Brederode...

in Santpoort. Zaterdag werd in de halve finale eenvoudig afgerekend met Boerehofstee, de kampioen van regio midden. Na de singels was het duel al beslist: 4-0. Zondag wachtte in de finale een zware tegenstander.

Titelverdediger Rhoon uit Rotterdam won al drie keer op rij de landstitel en beschikt over vier jongens die ook op zondag in de landelijke competitie op het hoogste niveau uitkomen. Vorig jaar was Rhoon verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Boekhorst in de kwartfinale.

Dit jaar werd het een terechte finale tussen de twee beste ploegen van Nederland in de zaterdagcompetitie. Onder support van de vele meegereisde Boekhorsters werden de vier enkelspelen spannende wedstrijden. Kevin Noordermeer en Luuk Wassenaar beten het spits af en verloren beide in close wedstrijden.

Wassenaar verloor met 6-4 in de derde set. Vervolgens was het Nick Broekhof die Boekhorst terug in de strijd bracht met een knappe twee sets overwinning. Captain Ewout Hinnen redde het niet in zijn single waardoor de tussenstand 1-3 was. Toen in beide dubbels de eerste set verloren ging, was de strijd beslist.

Ewout Hinnen, naast captain ook trainer van de Boekhorst, was teleurgesteld maar ook realistisch: "Dit team is eigenlijk net iets sterker dan wij. We kunnen ze verslaan, maar dan moet iedereen boven zichzelf uitstijgen en het ook een beetje meezitten. Vandaag lukte dat alleen bij Nick.

De anderen hebben prima gespeeld, maar net niet goed genoeg om jongens van dit kaliber te verslaan. Als trainer ben ik echter trots op met name de ontwikkeling van Nick en Luuk, jongens die hun hele tennisopleiding bij de Boekhorst volgden. Ze hebben een fantastische competitie gespeeld en als ze zich blijven ontwikkelen, dan gaat die derde landstitel er echt komen!'

Broekhof maakte de prijsuitreiking niet meer mee. Er stond nog een finale van het grote toernooi van Hillegom op het programma, nota bene tegen Boekhorster en trainingsmaatje Jesper de Jong. Deze kon pas einde van de middag worden gespeeld en werd door Broekhof knap gewonnen.

De pas 18-jarige Noordwijkerhouter behaalde hiermee zijn eerste titel in de 'categorie-2', en dat na een lang en zwaar competitieweekend. De spelers van de Boekhorst gaan nu volledig het toernooiseizoen in, met volgende week het GlasGroen Open toernooi op de Boekhorst zelf.

Tekst en foto TV De Boekhorst