23
jun
'16

Vrijetijdsorkest St. Jeanne d’Arc in Leiden goed op dreef.

Op donderdag 16 juni jl. gaf het Vrijetijdsorkest van St. Jeanne d’Arc onder leiding van dirigent Dominic Sierat een concert voor de bewoners van serviceflat Schouwenhove in Leiden. Het was een groot succes. In een mooie ambiance op de 11e etage van Schouwenhove speelde...

het Vrijetijdsorkest de sterren van de hemel. Het programma was zeer gevarieerd. Moderne stukken als Free World Fantasy van Jacob de Haan werden afgewisseld met Irish Dream van Kurt Gäble en A Klezmer Karnival van Philip Sparke.

Natuurlijk maakte ook de echte egelandermuziek deel uit van het gespeelde repertoire. Vom Egerland zus Moldaustrand werd in twee delen met verve gespeeld. De dirigent lichtte het programma op kundige en onderhoudende wijze toe.

Het publiek reageerde enthousiast. Een toegift kon dan ook niet uitblijven. Met de Tritsch Tratsch polka van Johann Strauss jr. kwam een vrolijk einde aan een prachtig concert.

Mocht u als muzikant geïnteresseerd zijn in dit Vrijetijdsorkest kom dan op maandagmiddag tussen 14.30 en 16.30 uur eens, geheel vrijblijvend, binnenlopen bij de wekelijkse repetitie in De Parade, Van der Weijdenlaan 2a in Noordwijkerhout. U bent van harte welkom.

Tekst en foto St. Jeanne D'arc.