Datum: 19-04-2021 - 11:56
20
jun
'16

Clubkampioenen Jeugd TV de Boekhorst. (foto's)

De afgelopen week werden bij Tennisvereniging de Boekhorst de clubkampioenschappen voor de jeugd gespeeld. Meer dan 100 jeugdleden deden mee, verspreid over verschillende leeftijdscategorieën. Er werd zowel enkel als dubbelspel gespeeld. In de hoogste categorie was het...

bij de jongens Kevin Meulenhoff die in de finale zijn broer Christian versloeg. Bij de meiden werd Pien Taconis clubkampioene door haar dubbelmaatje Floor van Hage te verslaan. In de jongere categorieën waren het Ringo Warmerdam, Djeyden Duivenvoorde en Lynn Homan die zich een jaar lang clubkampioen mogen noemen.

Ook de allerjongste tenniskids streden tegen elkaar. In de categorie Oranje (8 t/m 11 jaar) was het Luca Apetri die in de finale Bram Poort versloeg. Thijs Nahon werd bij de 'Rode' kinderen (5 t/m 9 jaar) clubkampioen. Het volgende jeugdtoernooi wordt het Bries Open Jeugdtoernooi dat op woensdag 13 juli georganiseerd wordt voor kinderen van alle leeftijden.

Heren 1

Aansluitend op de prijsuitreiking konden de kinderen en ouders genieten van toptennis. Het Heren 1 team speelde namelijk de kwartfinale van de landskampioenschappen voor zaterdagteams. Tegenstander Oud-Wassenaar, die hun kopman moesten missen, werd met 4-0 verslagen. Zo gemakkelijk ging het echter niet.

De jonge spelers Nick Broekhof en Luuk Wassenaar wonnen in een driesetter. Door overwinningen in twee sets van Kevin Noordermeer en Ewout Hinnen, was de winst veilig gesteld en werden de resterende dubbels niet meer gespeeld.

Het team plaatst zich hiermee voor de halve finales die aankomende zaterdag gespeeld worden op het park van LTC Brederode in Santpoort. Bij winst volgt zondag direct de finale. De Boekhorst behaalde in 2010 en 2012 al de landstitel.

Tekst en foto's T.V. De Boekhorst.

{gallery}10975{/gallery}