Datum: 16-08-2022 - 05:25
20
jun
'16

100 jaar St. Jozefkerk: Oude tijden herleven bij de Beatmis met 'Berry and The Sky Devils'. (foto's + filmpje)

Oude tijden herleefden afgelopen zondagmorgen ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de St. Jozefkerk, de Beatmis uit het roemruchte verleden werd weer even in ere hersteld. Het 2e Vaticaans Concilie in de zestiger jaren zette een flinke verandering binnen...

de kerk in gang. Hierdoor ontstond ruimte om een eucharistieviering te maken, gevuld met bekende popliedjes waarop eigen Nederlandse teksten werden gemaakt. Eén keer in de maand was er een viering waarin jong en oud zich thuis voelde en zich spontaan kon uiten door mee te zingen en mee te beleven met moderne popmuziek.

In een net als vroeger stampvolle Jozefkerk, ging pastoor Goumans voor in de viering. Met de muzikale begeleiding van Berry and the Sky Devils werd het met muziek van toen ook nu weer een onvergetelijke 'happening'.

Na afloop van de prachtige viering kreeg de band een terecht ovationeel applaus over zich heen. (zie het filmpje met een samenvatting 8.46 min. van de beatmis)

De band bestond destijds uit: Berry van den Bercken, Kees van Gijlswijk, Louis en Ted van der Linden, Ton van Parera, Jan Schouten, aangevuld met de zangeressen Babs Hogervorst, Gonnie van den Berg en Godewine van den Bercken.

In de loop van de tijd is door omstandigheden de formatie veranderd: Babs is helaas veel te jong overleden en Kees emigreerde naar Canada. Ineke Veerman-van Rheenen heeft zich toen bij de band gevoegd en maakte ook zij zondag deel uit van de band.

De band stond toen onder de muzikale leiding van Jaap Schrama. Hij schreef ook, in samenwerking met Godwine, de teksten voor de Beatmissen. Jaap Schrama is ook nu nog steeds actief in het coachen van de band voor de Beatmis.

Foto's BON en klik hier voor het filmpje van de Beatmis.