Datum: 09-08-2022 - 01:14
18
jun
'16

Na 74 jaar reünie 4e klas RK St. Jozef meisjesschool. (foto's toen en nu)

Op 15 maart jl. vierde Nel Nulkes-van Gijlswijk haar 83ste verjaardag, haar vriendin Truus van den Berg-Duivenvoorden kwam zoals gewoonlijk op die dag op visite. Dit keer kwam het gesprek op de leuke tijd die ze met elkaar gehad hadden op de lagere school van de St. Jozef meisjesschool...

(nu de Prinsenhof) op de Langevelderweg. Ze zeiden tegen elkaar het zou toch leuk zijn om al die kinderen van toen weer eens te ontmoeten. Dochter Corry van den Burg-Nulkes vond dat na 74 jaar een heel leuk idee en wilde de organisatie wel op haar nemen.

Zo werd er in korte tijd (zonder internet) heel veel contacten gelegd en was de reünie na 3 maanden al een feit. In de klas van 1942 van juffrouw Schrijnemaker zaten maar liefst 48 kinderen, na 74 jaar zijn er toch nog steeds 33 van de toenmalige kinderen in leven. Vier klasgenootjes wonen in Amerika en konden door hun gemiddelde leeftijd van 83 jaar niet meer aanwezig zijn, uiteindelijk kwamen er toch nog 20 toenmalige klasgenootjes op de reünie af.

Als eerste kwam men voor de reünie bijeen in de Maasgaarde om gezellig bij te praten en kreeg de redactie van BON de gelegenheid om een klassenfoto te maken van 74 jaar naar dato. Aan het eind van de bijeenkomst mochten de deelnemers aan de reünie een bezoek brengen aan hun voormalige lagere school.

Een veel gehoorde opmerking was dat de school wel heel erg veranderd was sinds 1942, maar dat is ook niet zo vreemd na een hele grondige verbouwing in 2011/2012. De trap in de gang was na deze opknapbeurt nog wel herkenbaar en daar is dan ook nog een gezamenlijke foto van gemaakt.

Foto's BON