Datum: 07-06-2020 - 05:22
14
jun
'16

Kringloop 'Werkwinkel 2e Kans' De Zilk mogelijk ook naar Gravendam.

De bebouwing van het terrein van de voormalige Zoutopslag in De Zilk komt steeds dichterbij. In de commissievergadering van Ruimte en Wonen op 22 juni wordt het stedenbouwkundig- en beeldkwaliteitsplan van deze nieuwe wijk behandeld. Dit betekent ook dat de huidige locatie...

voor de Kringloop 'Werkwinkel 2e Kans' zijn laatste tijd van verblijf heeft gehad in het gebouw van de Zoutopslag. Bij een motie van Groenlinks in 2014 werd toen al duidelijk dat de gemeenteraad de Werkwinkel voor Noordwijkerhout/De Zilk wilde behouden.

Het college zou aan de slag gaan om een nieuwe locatie voor de Werkwinkel te vinden. Wethouder Knapp gaf in het persgesprek van dinsdagmiddag aan dat men nu serieus in onderhandeling is voor een nieuwe locatie. Onlangs maakte de gemeente nog bekend dat de milieustraat in het 2e halfjaar van 2016 gaat verhuizen van de Schippersvaartweg naar bedrijventerrein Gravendam.

Het college is nu in gesprek met de firma Heemskerk Straatreiniging B.V., de nieuwe exploitant van de milieustraat, om de Werkwinkel mogelijk een plaats te kunnen geven op het terrein bij de milieustraat op Gravendam. Het college vindt dat het geheel goed bij elkaar zo kunnen passen en hoopt met de onderhandelingen de Werkwinkel voor Noordwijkerhout te kunnen behouden.