13
jun
'16

Maak kennis met de jeugdopleiding van de Harpe Davids.

Op zaterdag 18 juni organiseert muziekvereniging de Harpe Davids een voorspeelmiddag van, voor en door de jeugdleden van het jeugdorkest en de leerlingen Algemene Muzikale Vorming (AMV). Deze voorspeelmiddag wordt gehouden in de Maasgaarde en begint...

om 14.00 uur. Uiteraard is iedereen van harte uitgenodigd om te komen luisteren.

Voorspeelmiddag

De jeugdleden van de Harpe Davids hebben het afgelopen jaar heel hard geoefend. Het jeugdorkest heeft tijdens de concerten van de Harpe Davids al laten horen hoe goed ze kunnen samenspelen.

Tijdens deze middag zullen ook de AMV leerlingen van zich laten horen. Zij hebben het afgelopen jaar kennis gemaakt met muziek en ook al veel geleerd. Vaders, moeders, broertjes, zusjes en iedereen die het leuk vindt, is welkom tijdens de voorspeelmiddag in de Maasgaarde.

De AMV leerlingen gaan na de zomervakantie verder met muzieklessen op een muziekinstrument. Om een goede keuze te maken, zullen de leden van de Harpe Davids tijdens de voorspeelmiddag afzonderlijk of per groepje de verschillende instrumenten laten zien en horen. En natuurlijk zijn er ook instrumenten voor de kinderen om eens even uit te proberen.

Dus ook voor kinderen die nog geen instrument spelen, maar dat wel graag willen, is de voorspeelmiddag een mooie gelegenheid om instrumenten te horen en te proberen. Iedereen is van harte uitgenodigd om kennis te komen maken met de jeugdopleiding van de Harpe Davids.  

Muzieklessen
Kinderen die nog te jong zijn voor een wat groter instrument kunnen bij de Harpe Davids terecht voor Algemene Muzikale Vorming (AMV).  Tijdens de AMV komt alles aan bod wat met muziek te maken heeft; spelen (blokfluit), zingen, ritme, tellen, luisteren enz. De AMV wordt gegeven door Marijke Schroër. Zij doet dit op een leuke, speelse manier en weet zo de kinderen enthousiast te maken voor muziek.

Daarnaast biedt de Harpe Davids muzieklessen voor jong en oud. De lessen worden gegeven door professionele docenten. Voor de jeugdleden is er de mogelijkheid om naast de muzieklessen in het jeugdorkest te leren samenspelen. Het jeugdorkest staat onder leiding van dirigent Hendrik Jan Lindhout. Ook hij weet, door zijn enthousiaste aanpak, voor de kinderen het speelplezier te bevorderen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Algemene Muzikale Vorming of muziekles, neemt u dan contact op met Marit Hogervorst, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of kijk eens op de vernieuwde website www.harpedavidsnwh.nl voor meer informatie over het orkest.

 

Tekst en foto Harpe Davids.