Datum: 28-05-2020 - 23:04
13
jun
'16

Verkenners bereiden zich voor op Engeland.

Het laatste weekendje van dit seizoen stond niet alleen in het teken van leuke spellen, ook werd er alvast voorbereid op het zomerkamp. De verkenners gaan deze zomer namelijk naar Engeland. Ze kamperen in Gravesend in het Graafschap Kent, ten Oosten van London. Maar...

eerst was daar het traditionele weekend in Baarn nog.

Vrijdag om 19:00 uur vertrokken ze richting de provincie Utrecht. Nadat de tenten stonden, kon het eerste nachtspel beginnen. De zaterdag werd er gehiked. Op de eerste post was de opdracht “zoek zoveel mogelijk servies bij elkaar’? Waarvoor ze dit nodig hadden werd nog niet verteld. Wel moest het heel blijven.

Op post twee konden er knikkers verdien worden, door jezelf zo hoog mogelijk op te trekken aan een touw. Bij de derde post kon er een katapult verdiend worden en langzaam begon er bij de scouts te dagen wat de bedoeling kon zijn. Terug op het kamp moest je zoveel mogelijk servies stuk geschoten worden met de katapult.

Hoe meer servies, hoe meer punten er verdiend konden worden. Het groepje met de meeste punten mocht uiteindelijk als eerst kiezen wat voor toetje ze bij het avond eten wilden. Lekker… de winnaars kregen een appeltaart, de scouts die wat minder geluk hadden, bleven over met een mandarijn. Al kon dat de pret niet drukken.

 

Het weekend werd afgesloten met een avondspel. Om vervolgens, nadat de tenten op zondag ingepakt waren, weer terug te keren naar Noordwijkerhout. Aan de groepsbinding is weer gewerkt en de scouts zijn helemaal klaar om naar Engeland af te reizen.

Tekst en foto's Scouting Bosgeest.