Datum: 16-08-2022 - 05:44
12
jun
'16

100 jaar St. Jozefkerk: 19 juni Beatmis met 'Berry and The Sky Devils'. (foto's repetitie)

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de St. Jozefkerk wordt de Beatmis uit het roemruchte verleden weer even in ere hersteld. Het 2e Vaticaans Concilie in de zestiger jaren zette een flinke verandering binnen de kerk in gang. Hierdoor ontstond ruimte om een...

eucharistieviering te maken, gevuld met bekende popliedjes waarop eigen Nederlandse teksten werden gemaakt. Eén keer in de maand was er een viering waarin jong en oud zich thuis voelde en zich spontaan kon uiten door mee te zingen en mee te beleven met moderne popmuziek.

Op zondag 19 juni a.s. komen 'Berry and The Sky Devils' weer samen in de st. Jozefkerk en brengen oude tijden weer even tot leven. Dit zal bij velen de herinnering oproepen aan een stampvolle Jozefkerk op zondagmorgen waar onder enthousiaste leiding van Kapelaan De Munck de viering een onvergetelijke 'happening' werd.

De band bestond destijds uit: Berry van den Bercken, Kees van Gijlswijk, Louis  en Ted van der Linden, Ton van Parera, Jan Schouten, aangevuld met de zangeressen Babs Hogervorst, Gonnie van den Berg en Godewine van den Bercken.

De band stond onder de muzikale leiding van Jaap Schrama. Hij schreef ook, in samenwerking met Godwine, de teksten voor de Beatmissen. Jaap Schrama is ook nu actief in het coachen van de band voor de Beatmis.

In de loop van de tijd is door omstandigheden de formatie veranderd: Babs is helaas veel te jong overleden en Kees emigreerde naar Canada. Ineke Veerman-van Rheenen heeft zich toen bij de band gevoegd.

Berry and his Sky Devils zijn druk aan het repeteren. Zij hopen de 'Beatmisviering' op zondag 19 juni om 10.00 uur, samen met Pastoor Goumans en de kerkgangers, weer tot een onvergetelijk samenzijn te maken.

De afgelopen tijd zijn de leden van de band iedere week bij elkaar geweest om de muzieknummers voor 19 juni in te studeren. De reactie van BON mocht daar een keer getuige van zijn en constateerde dat de bandleden het muziek maken nog niet verleerd zijn. We hebben een fotoreportage voor u gemaakt, voor het beeld en geluid moet u op 19 juni aanwezig.

Foto's BON