Datum: 19-04-2021 - 10:25
06
jun
'16

T.V. de Boekhorst kampioen en promoveert naar hoogste niveau ooit.

Het eerste mixteam van Tennisvereniging de Boekhorst is kampioen geworden door op de afsluitende dag met 7-1 te winnen in de derby met Hillegom. Hierdoor promoveert het team naar de landelijke eerste klasse, een niveau waarop De Boekhorst nog nooit gespeeld heeft...

Zondag zorgden Leonie Guijt, Demi van der Togt, Ewout Hinnen en Nick Broekhof voor de overwinningen in het enkelspel. Daarmee was het kampioenschap veiliggesteld voor het team dat verder bestaat uit Luuk Wassenaar, Kevin Noordermeer, Jesper de Jong en Renate de Regt.

Van de resterende 4 dubbels werden er nog 3 gewonnen. Volgend jaar zal de Boekhorst dus voor het eerst in de clubhistorie actief zijn in de eerste klasse, een hoogtepunt voor de vereniging! Bijzonder is dat het team grotendeels bestaat uit spelers die uit de eigen jeugd van de Boekhorst komen.

Ewout Hinnen, captain en tevens trainer van de club is uiteraard zeer tevreden met deze topprestatie: "Het is geweldig om met de Boekhorst op zo'n hoog niveau te gaan spelen en dan voornamelijk met spelers die je zelf hebt opgeleid. Ik denk dat we met dit team prima mee kunnen in de eerste klasse, zeker als de jonge spelers zich zo blijven ontwikkelen".

Met Nick Broekhof, Luuk Wassenaar en Jesper de Jong (nr. 1 van Nederland t/m 16 jaar) beschikt de club over een paar talentvolle jonge spelers die steeds sterker worden. Het herenteam op zaterdag was vorige week al kampioen, maar gaf het kampioenschap nog extra glans om ook de laatste wedstrijd met 6-0 te winnen.

De heren kunnen zich nu gaan opmaken voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag om het regiokampioenschap, uit tegen Dijkzicht in Volendam. Bij winst volgt een week later de kwartfinale van het landskampioenschap. Naast deze twee topteams werden nog twee andere teams kampioen.

Het damesteam dat op maandagochtend in de hoofdklasse speelt en een jeugdteam op de woensdagmiddag behaalden knap het kampioenschap en werden afgelopen weekend gehuldigd.

Tekst en foto T.V. De Boekhorst.