Datum: 27-09-2021 - 16:11
06
jun
'16

Majorettes St. Jeanne d’Arc presteren uitstekend op twirlconcours.

Afgelopen zaterdag 4 juni hebben de majorettes van muziekvereniging St. Jeanne d’Arc geweldige prestaties geleverd op het twirlconcours in Waddinxveen. Onder leiding van coach Mirella Walen zijn er prachtige shows ingestudeerd om ook dit jaar weer goed te kunnen scoren...

En met succes, want in Waddinxveen waren de resultaten in ieder geval al uitstekend.

De A-groep legde een geweldige show op de mat waarmee de tweede plaats werd binnengehaald. Op het onderdeel Super-X-Strut werd er een prachtige score behaald van 65.4 met een mooie zilveren medaille. Ook werd er gedebuteerd op nieuwe onderdelen.

De jongste groep was ingeschreven als Juvenile Largeteam. De groep wist de jury te imponeren en scoorde maar liefst 65.1 punten. Dit was goed voor de felbegeerde gouden beker. De B-groep ging op als Ensemble en gaf de jury een kijkje in de jungle. Met ook hier een mooie eerste plaats als resultaat.

Tot slot was er een aantal solisten en een duo die hun debuut maakten op het gebied van concoursen. Allen kwalificeerden zich voor het niveau 'novice'. Zij zullen de komende wedstrijden dan ook in deze categorie uitkomen.

De majorettes van St Jeanne d’Arc verlieten Waddinxveen dan ook terecht met een tevreden gevoel. De volgende wedstrijd is dichterbij huis. Op 26 mei nemen de majorettes deel aan het concours in Voorhout.

Tekst en foto St. Jeanne d'Arc.