Datum: 17-09-2021 - 20:35
05
jun
'16

Zonovergoten en drukbezochte schapenscheerfeest Dierenhoeve. (foto's)

Het jaarlijkse schaapscheerfeest op de Dierenhoeve van afgelopen zondag mocht zich in alle vroegte al verheugen in een grote belangstelling. Een strak blauwe lucht, maar wel een straf windje, waardoor het nét geen mooi strandweer was, maar het voor de kleintjes prima toeven...

was op de beschutte Dierenhoeve. Ook nu weer had de organisatie het schaapscheerfeest omlijst met tal van activiteiten voor jong en oud, waaraan enthousiast werd deelgenomen. Door vakkundige handen van de ervaren schapenscheerders Theo en Piet werden de schapen van hun warme winterwacht ontdaan; een spektakel dat altijd veel bekijks trekt.


Terwijl de kleintjes zich lieten schminken of zelf de wol mocht kammen of achter het spinnenwiel zitten, was het voor de ouderen goed toeven op het terras voor het Koffiehuis en lieten zij zich de ambachtelijke producten uitstekend smaken. Er was een bloemetje uit de pluktuin, een pot honing verkrijgbaar van imker Leen en de altijd weer uitdagende super XXL bellenblaas.

De lootjes van de loterij werden wervend aan de man/vrouw gebracht en gingen velen tevreden (al dan niet met een prijsje) huiswaarts. Met dank aan de vele vrijwilligers, die ook nu weer graag de handen uitstaken, was het weer een prima dag. Niet alleen voor de schapen, maar ook voor de vele bezoekers en De Dierenhoeve zelf.

 

Tekst THV - foto's BON.