Datum: 05-06-2020 - 11:19
04
jun
'16

Jeugdbrandweer Noordwijkerhout in actie op geslaagde Veiligheidsdag Noordwijk. (foto's)

Het organisatiecomité Veiligheidsdag Noordwijk kijkt terug op een zeer geslaagde dag. Burgemeester Jan Rijpstra van Gemeente Noordwijk verrichtte de opening van het tweejaarlijkse evenement. Maar voordat dit kon plaatsvinden, moest de burgervader wel eerst ‘gered’...

worden door hulpverleners van Ready2Help, het burgerhulpnetwerk van het Rode Kruis. Vervolgens ontving de heer Nico Zuurmond, Hoofd Noodhulp Nationaal van het Nederlandse Rode Kruis, uit handen van burgemeester Rijpstra een replica van ’t Reddertje. Dit als waardering voor de grote verdienste van het Rode Kruis voor de maatschappij. Het motto Samenwerken aan Veiligheid werd hierbij nog eens extra onderstreept.

Helikopterlandingen
Vanwege aanhoudende mist bleef het lang onzeker of de geplande helikopterlandingen door konden gaan, maar om 14.45 landde uiteindelijk de Eurocopter Dauphin van de NHV Group op de boulevard. Het lange wachten werd extra beloond met een reddingsdemonstratie op zee met de reddingboot van de KNRM, een tweede landingsactie en een fly-by voor de toegestroomde menigte.

Evenement druk bezocht
Ruim 10.000 bezoekers hebben het evenement bezocht. Niet alleen op de boulevard, maar ook op het strand was veel belangstelling voor de demonstraties en activiteiten voor jong en oud. Voorzitter Pieter van den Brink benadrukt de enthousiaste inzet van maar liefst 180 vrijwilligers van 45 organisaties die geheel belangeloos hebben meegewerkt aan deze dag. Ook een woord van dank aan de sponsoren, Gemeente Noordwijk en de Hotels van Oranje.

 

Jeugdbrandweer Noordwijkerhout.
Er was ook een Noordwijkerhoutse inbreng op deze Veiligsheidsdag.De jeugdbrandweer van de post Noordwijkerhout assisteerde bij diverse activiteiten en gaf demonstraties in het blussen van een brandje en het redden van mensen uit een brandend pand (party-tent) (zie foto's)

Meer info en foto's van de dag op www.veiligheidsdagnoordwijk.nl, op 112 Bollenstreek en Blik Op Noordwijk.

Foto's BON.

{gallery}10883{/gallery}