Datum: 25-01-2022 - 16:04
03
jun
'16

Tirolvrienden moedigen Richard v/d Berg aan bij bocht 7 van Alpe d'HuZes.

Ruim 4000 deelnemers namen afgelopen donderdag deel aan Alpe d'HuZes. Hierbij werd er door hen minimaal één en maximaal zes keer fietsend of lopend de Nederlandse berg Alpe d'Huez opgegaan in de strijd tegen kanker. Dit alles onder het motto 'opgeven is geen optie'...

en om zoveel mogelijk geld te verzamelen in de strijd tegen kanker. Afgelopen woensdag was de Alpe d'HuZus, het kleine zusje van de Alpe d'HuZes. Bij deze tocht, die in 2008 voor het eerst werd georganiseerd, werd één keer de berg op gelopen of gefietst.

Verschillende Noordwijkerhouters, waaronder Richard van den Berg, namen ook deel aan deze mooie tocht voor het goede doel. Richard maakte deel uit van het Team SCOL en gaf voor de start de reden aan waarom hij meereed.

"Net als zovelen heb ik ook in mijn nabije omgeving geliefde mensen aan kanker verloren en ik heb van zeer dichtbij het gevecht tegen deze vreselijke ziekte meegemaakt. Alpe d'HuZes zet zich ervoor in dat de strijd voor de overwinning op kanker uiteindelijk wordt gewonnen. Dat kanker niet meer een dodelijke maar een chronische ziekte zal zijn. Ik wil hieraan graag mijn steentje bijdragen door deel te nemen aan Alpe d'HuZes 2016." aldus Richard via de website van Alpe d'Huzes.

Richard fietste heel knap maar liefst vier keer naar boven en lees hieronder zijn reactie na de geweldige prestatie.
"Mijn Alpe d'Huzes droom...het is soms moeilijk geweest. Het heeft tijd gekost. Het heeft de nodige offers gevraagd. En... het is meer dan de moeite waard geweest. Vier keer naar boven geweest. De benen en de kop wilden meer maar de rug protesteerde hevig. Er is echter ook een leven na vandaag!! Het is dus mooi geweest.

Wat een mega verrassing was het voor mij dat bij de beroemde bocht 7 (bij het kerkje) en bij de finish mijn Tirolvrienden Jan-Willem Lut, Pieter van de Geest, Richard Vink en Ton van den Burg en mijn vrouw Arjette stonden om mij aan te moedigen. Het hele gebeuren is al emotioneel, dit maakte het voor mij nog erger (mooier). Ik wil iedereen ontzettend bedanken voor de steun en support op wat voor manier dan ook. Te gek ! ".

Team SCOL is enorm trots op het totaalbedrag, maar liefst € 36.565,15, hebben ze opgehaald. Het Team SCOL wil dan ook alle sponsors enorm bedanken voor hun bijdrage (zowel in geld, als middelen en jullie support)!

Klik hier voor het filmpje van de start. Foto's PR