Datum: 25-02-2020 - 00:53
03
jun
'16

Scouting St. Jozef-Emerentiana viert 70-jarig bestaan. (foto's)

Het is feest bij de oudste scoutingvereniging van Noordwijkerhout, de St. Jozef-Emerentiana groep is dit jaar namelijk 70 jaar oud geworden. En dat kan natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Daarom was er voor alle leden onlangs een weekend georganiseerd, waar...

dit jubileum groots werd gevierd. Het weekendje startte op vrijdagavond waar alle jeugdleden zich verzamelde bij het clubgebouw van de scoutinggroep, het Hescohonk aan de dr. Poelslaan. Nadat een ieder zijn slaapplek had klaargemaakt konden de festiviteiten beginnen, deze werden feestelijk geopend door de groepsvoorzitter Majella Zentveld.

Het programma startte met een omgekeerde vossenjacht. De kinderen moesten hierbij van post naar post zien te lopen zonder gezien te worden door de ‘vossen’. En de vossen hadden het niet makkelijk kunnen we u vertellen, de kinderen waren zeer fanatiek. Aan het einde van de avond was er een gezellig kampvuur.

Op de zaterdag was er genoeg te doen voor zowel de leiding als de kinderen. De jonge kinderen van de Bevers en de Welpen gingen naar het Piet Florisdal. De oudere leeftijden zoals de Scouts en de Explorers, moesten via een GPS fietstocht proberen op het Florisdal te geraken. Alwaar zij vervolgens aansloten bij de gezelschapsspelletjes, die we daar met alle leden gespeeld hebben.

Dit supergave weekend werd op de zaterdag afgesloten met een grootse BBQ verzorgd door echte barbecue toppers, namelijk de oud-leiding van de groep. Na dit heerlijke avondmaal gingen de jeugdleden vermoeid maar voldaan naar huis.

 

Voor de leiding was het weekend echter nog niet voorbij. Die hadden nog een goed gevuld avondprogramma, in de vorm van een leidingfeest. Geheel in het vrolijke thema “Ballen”. Zo was er een bingo en namen ze deel aan een wedstrijdje Bumper Ball. Met na afloop een kleine verfrissing in het leidinghok (die tevens tot de nok toe gevuld was met strandballen). Een heerlijke afsluiting van een geslaagd weekend dus.

Het geslaagde weekend kreeg nog een feestelijker tintje door het prachtige cadeau van oud-hopman Peter Kales aan de groep. Scouting St. Jozef-Emerentiana wil hem hiervoor dan ook hartelijk bedanken! Wil je meer zien van dit weekend of op de hoogte blijven van de activiteiten? Like ons dan op de Facebookpagina (klik hier) van Scouting St. Jozef-Emerentiana.


Tekst en foto's St. Jozef-Emerentiana.