Datum: 26-11-2022 - 21:36
02
jun
'16

Geslaagde try out voor majorettes en jong St. Jeanne d’Arc.

De majorettes en de jeugd marchingband van muziekvereniging St. Jeanne d’Arc hebben een visitekaartje afgegeven tijdens hun try-out in een goed gevulde Schelft. De try-out was de voorbereiding op de komende concoursen en bedoeld om te kijken hoe de shows tot hun...

recht kwamen voor een breder publiek.

De majorettes, inmiddels gegroeid tot maar liefst 40 leden, traden in diverse groepssamenstellingen op. Op muziek van Mamma mia, Jungle Book, en de musical Annie lieten zij, met een swingende choreografie en knappe tricks met hun baton, zien het afgelopen jaar enorm gegroeid te zijn.

Zelfs de meest recente leden hadden in een aantal weken een mooie show ingestudeerd op muziek van Tita Tovenaar. Tussen de groepsoptredens door lieten ook de solisten zich van hun beste kant zien. Jong St. Jeanne d'Arc zorgde onder leiding van tambour-maitre Erik Duivenvoorde voor een swingende pauze met een tweetal prachtige nummers.

 

De avond werd afgesloten door een gezamenlijk optreden van Jong St .Jeanne d'Arc en de majorettes. Zij lieten zien dat ze ook voor een stevige mars de hand niet om draaien. Al op zaterdag 4 juni zullen de majorettes de Noordwijkerhoutse eer gaan verdedigen op een concours in Waddinxveen. Gezien de optredens tijdens deze try-out kunnen zij daar met vertrouwen van start gaan.

Tekst en foto St. Jeanne D'arc.