01
jun
'16

Prinsenhof opnieuw sterkste bij zwemtoernooi voor basisscholen. (foto's)

Woensdagmiddag 1 juni werd het jaarlijkse zwemtoernooi voor de basisscholen uit Noordwijkerhout en De Zilk in zwembad de Schelft gehouden. De leerlingen uit de groepen 1 tot en met 8, konden strijden om de medailles voor de snelste jongens en de snelste meisjes. Dit jaar...

was er weer een onderscheid gemaakt, tussen leden van de Zwemvereniging-NWH en niet leden. Er waren dus heel veel medailles te winnen en dat was een groot succes! Daarnaast was er een enorme wisselbeker voor de sterkste school in het scholenklassement.

Voor dit scholenklassement telden, de tijden van de 3 snelste kinderen per leerjaar en of je lid bent of niet. Iedereen zwom 1 baan rugslag, 1 baan schoolslag en 1 baan vrijeslag. Daarna mochten de kinderen nog een paar minuten vrijzwemmen en toen was het toch echt tijd om aan te gaan kleden.

De vrijwilligers van de jurytafel werkte ondertussen hard door om uit te rekenen wie een medaille had gewonnen en welke school de wisselbeker weer voor een jaar mocht meenemen. Om 16.00 uur was de prijsuitreiking in de hal en werden alle vaantjes en medailles uitgereikt aan de kinderen, daarna werd de winnende school bekend gemaakt.

Maar wie mocht die enorme wisselbeker mee naar school nemen?? Het was heel spannend maar uiteindelijk was het opnieuw de Prinsenhof, die net als in 2013 en 2014, met de eer en de grote beker aan de haal ging.

Kijk voor de uitslagen per deelnemer op www.zvnoordwijkerhout.nl.

Hieronder volgt de einduitslag van de scholen.
4. Egelantier - 133 pt
3. Regenboog - 177 pt
2. Victorschool - 186 pt
1. Prinsenhof - 260 pt

 

Foto's BON