Datum: 19-09-2021 - 13:46
01
jun
'16

5 juni Schapenscheerfeest op De Dierenhoeve.

Traditiegetrouw wordt op de eerste zondag van juni op De Dierenhoeve het schaapscheerfeest gehouden. Door vakkundige handen worden de schapen dan van hun warme wintervacht verlost. Altijd weer een bijzonder spektakel om te zien. Het schapenscheerfeest wordt...

ook nu weer omlijst met diverse activiteiten voor groot en klein.

Spelletjescircuit

Naast de smakelijke lekkernijen in het Koffiehuis (met o.a. taart, ijsjes, pakkenkoeken, limonade, koffie etc.), zijn er heerlijke hartige versnaperingen verkrijgbaar bij de ‘Kaas- en worststand op wielen’. De kinderen kunnen met een strippenkaart (€ 3,00) een heel spelletjescircuit aflopen.

Zoals scheren van schapen, spinnen, klossen, weven en knutselen met wol. Diverse spelletjes kunnen ze spelen, met o.a. een giga grote bellenblaas, de bloemen en planten uit de pluktuin kunnen natuurlijk niet ontbreken, alsook de vertrouwde gezichten van de imkers Leen en Sandra met hun ambachtelijke producten.

Kinderboerderijen Actief Tour

Juni is crowdfundingsmaand voor kinderboerderijen. In deze maand zijn 23 kinderboerderijen druk bezig met de crowdfundingsactie: Kinderboerderijen Actief Toer. Deze crowdfundingmaand wordt voor de 3e keer georganiseerd. Iedere kinderboerderij spaart om een eigen wens in vervulling te laten gaan.

Gedurende de maand worden er allerlei activiteiten op de kinderboerderij georganiseerd. Op die manier willen de kinderboerderijen zoveel mogelijk geld ophalen en laten zien wat voor geweldige en veelzijdige ontmoetingsplek de kinderboerderij is. Ook Zorg- en  kinderboerderij De Dierenhoeve, Langevelderweg 27, 2211 AB Noordwijkerhout doet mee.

Een donatie voor een leuke tegenprestatie

Via https://www.voorjebuurt.nl/dierenhoeve/ kan iedereen een donatie doen. Kinderboerderij De Dierenhoeve spaart voor een kippentractor. Op deze dag kunnen bezoekers en kinderen dus met de ‘Kinderboerderijen Actief Tour’ meehelpen sparen voor een zeer gewenste kippentractor. ‘Alles wat we met deze actie verdienen, wordt door het Fonds 1818 tot € 1000,- verdubbeld!’.

 

Dus, iedereen is van harte welkom op De Dierenhoeve, a.s. zondag 5 juni. Het schapenscheerfeest begint om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur. (ook als het regent, gaat het door).

Tekst - foto Zorg- en kinderboerderij De Dierenhoeve.