02
jun
'16

Jos Lustberg gestopt als dirigent marchingband St. Jeanne d’Arc.

Per 31 mei is Jos Lustberg gestopt als dirigent van de marchingband van de St. Jeanne d’Arc. Jos Lustberg heeft vanaf januari 2010 de functie van dirigent gehad. Onder zijn muzikale leiding heeft de marchingband een enorme ontwikkeling doorgemaakt, zowel muzikaal als ook qua uitstraling...

Jos Lustberg is bij St. Jeanne d’Arc in dienst getreden na het WMC in 2009, waar St. Jeanne d’Arc een fantastisch resultaat heeft neergezet. Onder leiding van Jos Lustberg is het programma gemoderniseerd en is er stevig gewerkt aan de uitstraling van het korps.

Dit heeft uiteindelijk hele mooie en aansprekende resultaten opgeleverd, zoals het kampioenschap der Lage Landen in het Belgische Hamont in 2010 en een score van 90 punten op het concours in Schiedam.

Het absolute hoogtepunt onder leiding van Jos Lustberg is de gouden medaille tijdens het Wereld Muziek Concours in 2013. Deze aansprekende resultaten hebben onder andere geleid tot een uitnodiging voor een optreden tijdens de 24 uur van Le Mans in Frankrijk.

Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc kijkt dan ook met een goed gevoel terug op de afgelopen jaren en is Jos Lustberg bijzonder dankbaar voor zijn inzet en betrokkenheid. St. Jeanne d’Arc wenst Jos Lustberg alle goeds voor de toekomst en gaat uiteraard op zoek naar een nieuwe dirigent.

 

De komende periode zal Michel de Haas, dirigent van de harmonie van St. Jeanne d’Arc, het stokje op interimbasis overnemen totdat de sollicitatieprocedures zijn afgerond.

Tekst en foto St. Jeanne D'arc.