Datum: 19-04-2021 - 10:37
30
me
'16

Herenteam T.V. De Boekhorst kampioen.

Het eerste herenteam van Tennisvereniging de Boekhorst, uitkomend in de regionale hoofdklasse, is afgelopen zaterdag voor de 7e achtereenvolgende keer kampioen geworden. In een rechtstreeks duel met de nummer 2, Zee en Duin uit Katwijk, werd met een overtuigende 5-1 overwinning...

duidelijk dat de Boekhorst de terechte kampioen is. Op papier was Zee en Duin nog een pittige tegenstander, met drie categorie-2 spelers in het team. De eerste drie singels van captain Ewout Hinnen, Luuk Wassenaar en Nick Broekhof werden echter eenvoudig gewonnen.

Alleen Floris Herrema redde het niet in zijn single, na een slopende driesetter. Toen ook beide dubbels werden gewonnen, was het kampioenschap een feit, ook al staat er komende zaterdag nog een thuiswedstrijd tegen Hillegom op het programma.

Het team kan zich nu gaan opmaken voor de vervolgwedstrijden. 11 juni zal er gespeeld worden om het regiokampioenschap en bij winst volgt de kwartfinale van het landskampioenschap, een week later. Captain Hinnen kijkt uit naar die wedstrijden: "Eigenlijk gaat het voor ons nu pas echt beginnen".

In de play-offs zullen we sterkere tegenstanders tegenkomen. Vorig jaar verloren we in de kwartfinale van de uiteindelijke landskampioen. Dit jaar zijn we sterker, met name in de breedte. Ik denk dat we daarom nu een betere kans maken op die landstitel, die we met de Boekhorst in 2010 en 2012 al binnen haalde."

Ook het eerste Mix team op de zondag in de tweede klasse van de landelijke competitie kan, als alles goed gaat, komend weekend een kampioensfeestje vieren. Na de 8-0 overwinning van dit weekend tegen Juliana uit Hoorn, heeft het team de voorsprong op de nummer twee vergroot en heeft het aanstaande zondag aan twee punten genoeg.

Deze zullen gehaald moeten worden tegen Hillegom in een uitwedstrijd. Gezien de stand op de ranglijst zou dit geen probleem moeten zijn. Hillegom vecht namelijk nog tegen degradatie. Kampioen worden houdt in dat de Boekhorst promoveert naar de 1e klasse, een niveau waarop de club nooit eerder actief is geweest.

In Hoorn zorgden Leonie Guijt, Demi van der Togt, Ewout Hinnen en luuk Wassenaar voor overtuigende overwinningen in het enkelspel. Alleen het gemengd dubbel van Guijt met Kevin Noordermeer werd een driesetter.

Tekst en foto T.V. De Boekhorst

Bijschrift foto: De kampioenen van Heren 1 van TV de Boekhorst: v.l.n.r. Kevin Noordermeer, Floris Herrema, Luuk Wassenaar, Ewout Hinnen, Bart Pennings en Nick Broekhof.