Datum: 16-08-2022 - 06:31
28
me
'16

100 jaar St. Jozefkerk: 80 vossenjagers op zoek naar 11 vossen. (foto's)

In het kader van 100 jaar Sint Jozefkerk werd er op zaterdag 28 mei onder zonnige omstandigheden een vossenjacht voor de jeugd van Noordwijkerhout gehouden. Er namen rond de 80 kinderen deel aan deze leuke vossenjacht, waarbij ze in het centrum van ons dorp op jacht moesten...

naar de elf verspreide vossen. De elf verkleedde vossen waren op verschillende plaatsen hard aan het werk en de kinderen moesten raden welk beroep daarbij hoorden. Er werden onder andere de volgende beroepen uitgebeeld een bakker, een melkboer, twee schilders bij de Witte Kerk en de tuinvrouw van de Witte Kerk.

De meest opvallende creatie was die van Jozef de timmerman, vlak bij zijn eigen St. Jozefkerk stond een verkleedde Pastoor Goumans te timmeren en te zagen dat het een lieve lust was. Hij gaf aan dat hij nu al bezig was met het maken van een nieuwe kerststal voor de 100-jarige kerk.

De start en het einde van de vossenjacht was bij de Scoutinggroep St. Jozef/Emerentiana aan de Dr. Poelslaan, er zat dan wel geen wedstrijdelement aan vast maar als eerste kwamen Sylvie-ann, Iris, Roos en Geert vd Berg (zie foto) binnen met elf goede antwoorden.

Zij ontvingen net als alle andere vossenjagers een zak met popcorn, een beker limonade en een mooie sleutelhanger als aandenken. Daarna konden de kinderen zich ook nog even uitleven op de twee aanwezige springkussens.

Foto's BON