Datum: 18-01-2022 - 18:22
26
me
'16

Noordwijkerhoutse Stichting A Break 4 Kids in TV-programma.

Op dinsdag 24 mei werd de Noordwijkerhoutse Stichting A Break 4 Kids geïnterviewd door de EO voor het tv-programma van de EO 'Geloof en een Hoop Liefde'. Deze wordt dagelijks om 17.50 uur uitgezonden op NPO 2. A Break 4 Kids bestaat vanaf 2008 en is in...

februari 2011 een stichting geworden die volledig bestaat uit ruim 25 vrijwilligers. Het is een stichting die in Nederland 7 uitstapjes per jaar organiseert voor kinderen van 12-18 jaar, die niet thuis kunnen wonen, maar in opvanghuizen verblijven.

Een onderdeel in het programma van de EO is ‘het bankje’. Er staat een fel oranje gekleurde bank in verschillende plaatsen in Nederland. Dit is de ‘Hoop’ bank, daarnaast staan de letters G en L (Geloof en Liefde). Er staan woorden op het bankje geschreven en er wordt aan voorbijgangers gevraagd om een woord te kiezen om zo een gesprek aan te gaan.

Nu liepen Wytze en Marjan Weistra van 'A Break 4 kids' toevallig in Lisse en hun werd gevraagd of zij mee wilden doen, wat ze wel wilden! Ze hebben verteld over hun passie, over hun stichting die in Noordwijkerhout zit. Toen ze daar over vertelden werd er spontaan besloten om naar hun huis in Noordwijkerhout te gaan om een plaatje bij het verhaal te maken.

Zij sparen het hele jaar diverse drogisterijartikelen om de kinderen tijdens de kerstavonden een goed gevulde cadeau-tas te geven én er worden per jaar ruim 110 zogenaamde ‘welkom pakketjes’ gemaakt. Deze goed gevulde ‘welkom pakketjes’ krijgen de kinderen die nieuw in een opvanghuis komen wonen. Er worden ieder jaar ruim 200 pakketjes gemaakt.

Het was overigens erg gezellig om tussen de shampootjes en kammetjes te worden geïnterviewd! Mocht u willen meehelpen of meer informatie krijgen over deze stichting, neemt u dan contact op met Wytze en Marjan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de website www.abreak4kids.nl

Persbericht Stichting A Break 4 kids.

Naschrift redactie BON: Alleen moeten we nog wel even geduld hebben want de uitzending op NPO-2 zal waarschijnlijk pas in september gaan plaatsvinden, net als eerdere opnames die gemaakt zijn tijdens het bloemencorso met dominee Egbert van der Weide in de hoofdrol. We houden u op de hoogte als het zover is.

Foto's PR