Datum: 21-03-2023 - 12:30
25
me
'16

65-jarig huwelijksfeest Simon en Thera Ruigrok - Van Haaster.

Woensdagmorgen 25 mei bracht burgemeester Goedhart een bezoek aan het 65-jarige 'briljante' bruidspaar Simon en Thera Ruigrok - Van Haaster. Op 24 mei 1951 traden Simon (89) en Thera (85) in het huwelijk. Het echtpaar woont al sinds het jawoord aan elkaar, op de...

Zilkerbinnenweg in De Zilk en zijn in het gelukkige bezit van 3 kinderen, 6 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Simon komt uit een gezin van 8 kinderen en Thera uit een gezin van 12 kinderen en de twee gezinnen woonden niet ver van elkaar op dezelfde Zilkerbinnenweg.

Simon heeft zijn hele leven lang in de bloembollen gezeten, hij nam destijds het bloembollenbedrijf op de Zilkerbinnenweg van zijn vader en opa over. Simon heeft voor het bedrijf heel veel in het buitenland gezeten, in o.a. Canada en Amerika heeft hij in zijn werkzame leven heel veel bloembollen verkocht.

In 2002 heeft hij voor zijn verdiensten in Ottawa Canada, in het bijzijn van Prinses Margriet en de Nederlands ambassadeur, het erelidmaatschap van deze stad mogen ontvangen. Het echtpaar heeft zich ook jarenlang ingezet voor de samenleving. Het leverde voor alle twee een koninklijke onderscheiding op.

Ze zijn beiden voor de VVD 9 en 7 jaar lid van de Noordwijkerhoutse gemeenteraad geweest en Simon was 30 jaar lang bestuurslid van de Rabobank Noordwijkerhout. Thera heeft in verschillende landelijke besturen waaronder die van de KBO en LTO gezeten en was ze voorzitter van de Ouderenbond De Zilk.

Simon en Thera doen het nu wat rustiger aan en genieten vooral van hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Het echtpaar heeft hun 65-jarige huwelijk in familiekring uitgebreid en gezellig gevierd. De redactie van BON wenst het echtpaar nog gelukkige en gezonde jaren met elkaar en hun gezin.

Foto's redactie BON.