Datum: 21-03-2023 - 11:18
23
me
'16

Noordwijkerhout en De Zilk in de top 3 bij prijsuitreiking 69e editie Bloemencorso.

Zaterdagmiddag 21 mei zijn de prijzen uitgereikt van de 69ste editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek die het thema Flowers & Fashion droeg. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse corsovrijwilligersmiddag in Radisson Blu Palace Hotel in Noordwijk. Nadat corsovoorzitter Leo van der Zon...

de corsovrijwilligers had verwelkomd, vond de prijsuitreiking plaats. De corsoprijzen betroffen fraai in brons gegoten hyacinten die vervaardigd waren door het kunstenaarsechtpaar Frans en Truus van der Veld.

Van der Zon gaf aan dat de winnaars van de luxe wagens en mooiste praalwagen al bij de officiële openingshandeling van het corso bekend waren gemaakt, maar dat hiervoor de prijzen nog niet waren uitgereikt. “De bekendmaking van de winnaars van de stekersprijzen hadden jullie nog te goed.”

1e stekersprijs voor Lissesche IJsclub
Aan de hand van een PowerPoint-presentatie werden de winnaars in beeld gebracht. Bij alle kleurrijke beelden gaf Van der Zon een samenvatting van de juryrapporten. Eerst waren de luxe wagens aan de beurt, waarvan de bloemversieringen waren beoordeeld.

Vervolgens werden de stekersprijzen bekendgemaakt, waarbij Van der Zon vertelde dat de jury hiervoor onder andere de verrichtingen van de stekersgroepen tijdens de opbouwdagen had gevolgd.

“De derde stekersprijs is voor KAVB afd. Noordwijkerhout die als zelfbouwer de eigen praalwagen Shining shoes tot in de kleinste details, zoals maten en merklabels, voortreffelijk heeft gestoken en intussen nog even de nieuwe Noorwijkerhouters (statushouders) bij het steken heeft begeleid.

Tweede is corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem en omstreken geworden, die met hun praalwagen Schaapje schaapje heb je mooie wol knap werk leverde.

De eerste stekersprijs is voor de stekersvereniging die voor een van de allergrootste uitdagingen van het corso heeft gestaan met het steken van een van de kleurrijkste praalwagens met een ongelofelijk hoge moeilijkheidsfactor: Thai traditions. De stekers bleven tot de laatste steek goedgemutst en zetten er gewoon een tandje erbij. Dit was de Lissesche IJsclub.”

Vervolgens werden de prijzen voor de mooiste praalwagen uitgereikt, waarvoor Annemarie Gerards, PR manager van Keukenhof, aanwezig was om de eerste prijs en wisselbokaal in ontvangst te komen nemen. Immers, de praalwagen van Keukenhof met de titel Delfts Blauw was de mooiste praalwagen.

Succesvol corso
Voorafgaand aan de prijsuitreiking werd door corsovoorzitter Leo van der Zon nog even kort teruggeblikt op het Bloemencorso van de Bollenstreek 2016. “We kijken terug op een succesvol corso. Van de start van de opbouwdagen in de Klinkenberghallen in Sassenheim, waarbij door Jacoba van Beieren de eerste steek op de praalwagen van de gemeente Teylingen werd gezet, tot en met het corsoweekend in Bloemenstad Haarlem is alles prima verlopen.

Natuurlijk zijn er altijd verbeterpuntjes, maar het feit dat er geen calamiteiten waren telt. De corsotribune aan de Rijksstraatweg in Sassenheim is voor herhaling vatbaar, maar zorgde wel voor extra druk bij het corsomanagement. Dit gold ook voor de evenementenorganisatie tijdens het corsoweekend in Bloemenstad Haarlem. Hier viel overigens de figuratie op zondag rond de praalwagens zeer in de smaak bij het publiek.”

Dutch Design
Volgend jaar rijdt het corso op zaterdag 22 april 2017 van Noordwijk naar Haarlem en de avond ervoor weer feestelijk verlicht door Noordwijkerhout. Het thema is dan Dutch Design.”

Volledige uitslag corsoprijzen:

Mooiste Praalwagen
1e prijs Delfts Blauw, Keukenhof
2e prijs Catwalk, Corsogroep De Zilk
3e prijs 150 jaar badmode, Bloemenbadplaats Noordwijk

Stekersprijs

1e prijs Lissesche IJsclub (Thai traditions)
2e prijs Corsogroep KAVB Hillegom Haarlem e.o. (Schaapje schaapje heb je mooie wol)
3e prijs Corsogroep KAVB Noordwijkerhout (Shining shoes)

Luxe wagens en bijzondere wagens
1. Opel Admiral van Gebr. Langeveld BV
2. Audi A3 van Bloemenatelier Capri
3. Milieuwagen van Meerlanden

Foto's prijsuitreiking PR, foto's praalwagens BON.