Datum: 01-02-2023 - 10:53
22
me
'16

Een volle Duinpan en veel jubilarissen bij voorjaarsconcert drumfanfare Altesa. (foto's)

Door onvoorziene omstandigheden viel het voorjaarsconcert van Drumfanfare Altesa bijna een maand later na het beroemde Bloemencorso van de Bollenstreek. De nieuwe en jeugdige leden hadden zich al  tijdens het corso voorgesteld, maar tijdens het voorjaarsconcert op...

zaterdagavond 21 mei in een volle Duinpan in De Zilk werd dat met veel plezier nog een keer overgedaan.

Ook dit jaar kwam Altesa met een vernieuwend en jonger programma voor de dag, maar ook de inmiddels bekende nummers als de Wellenbrecker Polka en Barnard Castle werden ten gehore gebracht. Natuurlijk was er zoals al eerder gezegd ruimte gemaakt voor de muzikale presentatie door de leerlingen en kreeg het slagwerk ook volop de ruimte.

Het publiek genoot, aan het vele applaus te horen, zichtbaar van het voorjaarsconcert. Er werd ook nog stilgestaan bij de vele jubilarissen van dit jaar, Altesa-voorzitter Ronald Buijsman haalde ze voor het voetlicht. Vice-voorzitter en duizendpoot Michel van Zelst kreeg een bondsspeldje met oorkonde voor zijn 25-jarig lidmaatschap en kreeg hij ook vele lovende woorden en bloemen van voorzitter Ronald.

Maar liefst acht leden (Anne, Denise, Jaap, Manuelle, Andrea, Suzan, Sjoerd, Jenny) ontvingen een oorkonde en bloemen voor hun twaalf-en-half-jarig lidmaatschap van de drumfanfare en aan de gemiddelde leeftijd van deze jubilarissen te zien zit het wel goed met de toekomst van Altesa.

Na afloop kon iedereen een gokje wagen bij het inmiddels vertrouwde 21-spel, waar weer mooie prijzen te winnen waren. De opbrengst van het spel komt volledig ten goede aan de nieuwe uniformen die hard nodig zijn voor de aanstormende jeugd.

Foto's PR