Datum: 09-08-2020 - 01:47
18
me
'16

Een leerzame avond bij de Stichting Vrienden van de Witte Kerk.

Vrijdag 13 mei was de bekende schrijver Wim Daniëls te gast bij de Stichting Vrienden van de Witte Kerk in Noordwijkerhout. Hij heette alle bezoekers persoonlijk welkom en vertelde vol vuur en humor over zijn fascinatie voor taal. Toen hij ongeveer acht jaar oud was en op zoek...

naar de betekenis van een woord, ging hij voor het eerst naar de bibliotheek in Helmond. Wim benadrukte hoe belangrijk bibliotheken zijn. Hijzelf kwam uit een nest waar geen boeken in huis waren, en was in zijn lees- en leerhonger aangewezen op de bibliotheek.

Wim Daniëls heeft ontelbare boeken geschreven over taal, waaronder over de ‘komma’.  Komma’s en andere leestekens zijn bepalend in een tekst, want een tekst zonder leestekens wordt onleesbaar! Wim koppelde verhalen over zijn jeugd aan woorden.

Hij is opgegroeid met het dialect uit Aarle-Rixtel dat heel eigen woorden kent: zo betekent ‘romme’ melk, en dat is logisch als je bedenkt dat melk romig is. Met een hilarisch verhaal over een tante die plastic Tupperware bakjes aan haar Solex vastbond wist hij de zaal wederom aan het lachen te brengen.

Het bestuur van de Stichting Vrienden van de Witte Kerk en de bezoekers van deze lezing kunnen terugkijken op een genoeglijke en leerzame avond in de mooie Witte Kerk van Noordwijkerhout.

 

Foto PR.