17
me
'16

Dagboek Roparun 2016 Noordwijkerhoutse Runners. (Update 5 - finish + foto's)

Op zaterdag 14 mei ging in Parijs de Roparun weer van start. De finish was op maandag 16 mei 2e Pinksterdag tussen 11.00 uur en 18.00 uur in Rotterdam. Voor ons dorp gingen o.a. de 'Noordwijkerhoutse Runners' weer van start. De leden die deel uitmaakten van het team van de Runners...

kunt u zien op hun website, klik hier. Op de website van Roparun 2016 kunt u ook informatie vinden van team 191. 

Roparun is de afkorting van ROtterdam-PArijs-RUN. Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld, het parcours is ongeveer 530 kilometer lang. Het doel van deze run is zoveel mogelijk geld bijeenbrengen voor terminale kankerpatiënten.

Het team bestaat dit jaar uit 8 lopers, 4 fietsers, 2 masseurs, 5 chauffeurs/kaartlezers en 2 cateraars voor de verzorging van hapje en drankje. Er zijn teamleden die al jaren meedoen maar gelukkig ook weer nieuwe die 'het avontuur voor het leven' voor het eerst gaan beleven.

Eén van de teamleden, Cees vd Valk, hield via zijn vrouw Jeannette ook dit jaar voor BON weer een dagboek bij en die kunt u op deze website tot en met de finish volgen.

Update 5 = Finish in Rotterdam16 mei 2016.
Het was leuk, gezellig, een belevenis, maar ook koud, moe, slaaptekort, pijntjes, maar toch weer die run gedaan. Want samen gingen ze de uitdaging aan met toch veel nieuwe runners die meegingen, maar alles liep goed. Trots op onze Noordwijkerhoutse Runners Hans, Els, Elly, Ed, Henk, Huub, Jacqueline, Jan, Jan, Kees, Kees, Cees, Kees-willem, Ko, Marja, Marja, Martin, Nico, Paul, Wilfried, Sander en Yvonne.

Wat was het weer gezellig in ons Brabantse land met de dorpjes die helemaal versierd waren en met veel juichende mensen. Bergen op Zoom en Ossendrecht waren de eerste grote doorkomsten in Nederland. In Bergen op Zoom was alles geel versierd met linten en pijlen en ballonnen, een aantal dweilbandjes maakte er een gezellige sfeer van voor het publiek en de deelnemers.

Ook in Halteren was er harde muziek met allemaal eetkraampjes en werden er bekertjes met aardbeien uitgedeeld. Team 2 kreeg vanmorgen een flinke bui te verduren, maar verder is alles droog geweest. Op de Coolsingel hoorden we dat de route Duitsland/Hamburg wel heel veel regen heeft gehad.

Op het Willeminaplein kwamen de teams weer samen, om vervolgens naar de Coolsingel te gaan. Het was er heel druk en daarom duurde het erg lang, ieder team werd weer apart binnengehaald door ambassadeur van de Roparun Nellie Cooman. Alle deelnemers kregen de nieuwe gerbera met een medaille.

We rennen, rennen en blijven rennen. Niet voor onszelf, niet voor de sport, maar voor een ander, een ander met kanker Dit doen wij voor hun. Dit was de 25ste editie van de Roparun. En de negende keer van onze Noordwijkerhoutse Runners op naar de tiende.

Cees en Jeannette vd Valk.

Update 4 = 2e nacht/ochtend 15/16 mei 2016

Update 3 = De start en de 1e nacht 14/15 mei 2016

Update 2 = Het vertrek 14 mei 2016

Update 1= De voorbereiding 13 mei 2016.

Foto's PR.