Datum: 30-05-2023 - 19:15
15
me
'16

Stichting TaalLokaal zoekt vrijwilligers voor nieuwe taalgroep.

Stichting TaalLokaal is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om 'nieuwe Noordwijkerhouters' te helpen met het verbeteren van hun Nederlands. In ons dorp wonen mensen uit meer dan 40 verschillende landen. Sommigen zijn hier naartoe gekomen voor werk, sommigen voor...

de liefde, en anderen omdat ze moesten vluchten voor oorlog en vervolging. Wat we allemaal met elkaar gemeen hebben is dat we hier wonen en allemaal willen werken aan een mooi en gezellig dorp. Daarvoor is het belangrijk dat we allemaal dezelfde taal spreken, maar dat Nederlands is een lastige taal om te leren!

De meeste 'nieuwe Noordwijkerhouters' volgen al officiële taallessen, maar vaak is dat niet genoeg. Daarom start Stichting TaalLokaal met een aantal nieuwe projecten. Zo beginnen we met huiswerklessen voor scholieren in het voortgezet onderwijs en met een taalgroep speciaal voor mannen.

Met name voor die taalgroep zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Het idee is vooral mensen van alle nationaliteiten met elkaar in contact te brengen. We geven geen 'schoolse' taallessen, maar praten met elkaar over verschillende onderwerpen.

 

Hou je van taal? Kom je graag in contact met nieuwe mensen? Ben je nieuwsgierig naar andere culturen en is het volgens jou belangrijk dat we in Noordwijkerhout allemaal met elkaar kunnen praten? Aarzel niet langer en neem contact op met Stichting TaalLokaal e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's PR.