15
me
'16

Dagboek Roparun 2016 Noordwijkerhoutse Runners. (Update 3- start + 1e nacht/ochtend)

Op zaterdag 14 mei gaat in Parijs de Roparun weer van start. De finish is op maandag 16 mei 2e Pinksterdag tussen 11.00 uur en 18.00 uur in Rotterdam. Voor ons dorp gaan o.a. de 'Noordwijkerhoutse Runners' weer van start. De leden die deel uitmaken van het team van de Runners...

kunt u zien op hun website, klik hier. Op de website van Roparun 2016 kunt u ook informatie vinden van team 191. 

Roparun is de afkorting van ROtterdam-PArijs-RUN. Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld, het parcours is ongeveer 530 kilometer lang. Het doel van deze run is zoveel mogelijk geld bijeenbrengen voor terminale kankerpatiënten.

Het team bestaat dit jaar uit 8 lopers, 4 fietsers, 2 masseurs, 5 chauffeurs/kaartlezers en 2 cateraars voor de verzorging van hapje en drankje. Er zijn teamleden die al jaren meedoen maar gelukkig ook weer nieuwe die 'het avontuur voor het leven' voor het eerst gaan beleven.

Eén van de teamleden, Cees vd Valk, houdt via zijn vrouw Jeannette ook dit jaar voor BON weer een dagboek bij en die kunt u op deze website tot en met de finish volgen.

Update 3 = de start en de 1e nacht 14/15 mei 2016

De heenreis is goed verlopen met een paar spetters onderweg, alleen het uurtje eerder vertrekken hebben ze in België wel verspilt. De cateringwagen heeft tegenwoordig een verplicht kastje nodig, kan je huren of kopen. Maar om het te huren werden ze van loket naar loket gestuurd, uiteindelijk is toch gelukt en bij terugkomst moeten ze dan het aantal kilometers betalen.

Toen ze op het startterrein aan kwamen was het terrein al redelijk vol en de eerste waren al gestart. Verder hebben ze lekker macaroni gegeten en masseur Paul van team 1 heeft iedereen van zijn busje gemasseerd. Even met zijn allen een rondje over het terrein gelopen en natuurlijk even een groepsfoto met de Eiffeltoren op de achtergrond maken hoort er ook altijd bij. De koolzaadvelden staan mooi in bloei in Frankrijk dus is er uitzicht op heel veel gele velden.

Loper Martin heeft op de app een liedje gezet "ik ga naar Frankrijk en kom nooit meer terug" vervolgens komt hij er iedere keer mee aan, zelfs zaterdagmorgen op de Brink nu is het wel het lied geworden want niemand krijgt het meer uit zijn hoofd.

De mensen zoals Paul en chauffeur Sander vinden het geweldig en erg leuk zo`n groot evenement en allemaal  voor het zelfde doel want een Roparun doe je niet alleen, dat doe je samen. Bij de start is het lekker weer, iedereen loopt in korte broek en korte mouw. Ze moeten wel van 20.00 tot 8.00 uur de verplichte veiligheidsvestjes aan.

Marja is als eerste om 16.45 uur met Team 1 van start gegaan. Zij samen is met Martin om en om gaan lopen, nadat zij hun kilometers hebben gelopen is het de beurt voor Jan en Cees. Ze hebben inmiddels hun checkpoint gehad, ze liggen goed op schema en ze zijn ondertussen Parijs uit. De checkpoints zijn dit jaar extra belangrijk want ze gebruiken geen chips meer.

De eerste 62 km zitten erop en dus nog 460 km te gaan, het wordt donker en ook koud het is ongeveer 6 graden maar gelukkig nog steeds droog. Ze lopen richting Saint-Quetin waarbij de laatste 8 kilometer  door een natuurgebied ging en daar mocht geen busje meerijden, dus moesten Jan en Cees daar ook fietsen en kregen toch wel koude handen. Ze hebben ook een aantal klimmetje gehad, onderweg is het rustig er zijn niet zoveel andere teams om hun heen.

Team 2 is ook van start gegaan met als eerste loper Kees-willem, hij loopt om en om met Yvonne en als hun etappe erop zit is het de beurt voor Kees en Wilfried. Team 1 heeft gelijk warme kleding aan gedaan toen ze op de wisselplek kwamen en kregen ze een lekker kopje soep van de dames Elly en Marja. Daarna spullen in pakken en verkassen naar de volgende wisselplek, daar is het rust en is het wachten op team 2 en dat is ongeveer half 3 in de nacht.

De eerste nacht zit erop.

Rond acht uur zondagmorgen is Team 2 weer gestart, zij lopen nog de hele middag in Frankrijk. Ze hebben allemaal lekker geslapen en loper Yvonne is vrolijk en opgewekt, haar man Ed is de chauffeur in dat busje en dus zijn ze samen een weekendje uit.

Team 1 heeft net een broodje gegeten met ei en champignons en gaan zich zo weer verplaatsen naar een wisselplek. Paul de masseur vind het ook leuk om te rijden en rijdt daarom naar de
wisselplek met het personenbusje, dat heeft hij vannacht ook gedaan daarmee was er voor Kees en Sander nog even langer rust.

Fietsers Nico en Hans zijn goed op elkaar ingespeeld, met heuvel op doet Nico het net iets makkelijker en gaat hij voorop. Maar verder ligt Hans op kop, hij gaat dan ook al heel wat jaartjes mee, loper, chauffeur en nu weer op de fiets. Als hij volgend jaar weer meegaat moet er toch een valhelm voor hem mee, hij is gisteravond gevallen over een tegel en over de party tent die opgevouwen lag. Hij is wel gewond geraakt maar het is wel goed te doen. Cees zijn woorden: een ezel stoot zich niet ......... maar Hans wel.

Loper Martin heeft de plek van Karlien overgenomen ons "Doornroosje" hij loopt met gemak 20 km per uur, maar als het even kan zit hij te tukken. Het was vannacht koud en toen de zon opkwam was het maar één graad, uiteindelijk hebben Jan en Cees met een lange broek gelopen. Wel weinig wind en met het zonnetje ziet het er weer gezellig uit.

Rond half één mogen ze weer starten, ze hebben er nu 175 km opzitten. Je kunt ze volgen op www.roparunlive.nl en dan het nummer 191 invullen, dan zie je hoe ze er voorstaan. Foto's staan in de fotogalerij.

Update 2 = Het vertrek 14 mei 2016

Update 1= De voorbereiding 13 mei 2016.

Wordt vervolgd, Cees en Jeannette vd Valk.

Foto's PR.