Datum: 06-07-2022 - 13:10
14
me
'16

Dagboek Roparun 2016 Noordwijkerhoutse Runners. (Update 2 - het vertrek)

Op zaterdag 14 mei gaat in Parijs de Roparun weer van start. De finish is op maandag 16 mei 2e Pinksterdag tussen 11.00 uur en 18.00 uur in Rotterdam. Voor ons dorp gaan o.a. de 'Noordwijkerhoutse Runners' weer van start. De leden die deel uitmaken van het team van de Runners...

kunt u zien op hun website, klik hier. Op de website van Roparun 2016 kunt u ook informatie vinden van team 191. 

Roparun is de afkorting van ROtterdam-PArijs-RUN. Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld, het parcours is ongeveer 530 kilometer lang. Het doel van deze run is zoveel mogelijk geld bijeenbrengen voor terminale kankerpatiënten.

Het team bestaat dit jaar uit 8 lopers, 4 fietsers, 2 masseurs, 5 chauffeurs/kaartlezers en 2 cateraars voor de verzorging van hapje en drankje. Er zijn teamleden die al jaren meedoen maar gelukkig ook weer nieuwe die 'het avontuur voor het leven' voor het eerst gaan beleven.

Eén van de teamleden, Cees vd Valk, houdt via zijn vrouw Jeannette ook dit jaar voor BON weer een dagboek bij en die kunt u op deze website tot en met de finish volgen.

Update 2 = Het vertrek 14 mei 2016
Om kwart voor vijf in de ochtend kwamen de Runners één voor één op de Brink aan en gebracht door een partner, ouder of alleen. Het is koud, donker en vroeg maar iedereen is enthousiast en voor Marja Vleugel is het feest want zij gaat voor de tiende keer aan de Roparun deelnemen.

Tien jaar geleden heeft ze gereageerd op een oproep en heeft ze met een team meegedaan. De deelname vond ze zo leuk en het doel zo goed, dat zij negen jaar geleden samen met Jan Kemp en Jacques van Diemen de Noordwijkerhoutse Runners heeft opgezet.

Marja gaat daarom ook zaterdagmiddag om 16.45 uur starten en zit dus in team 1. Vervolgens gaat zij samen met Martin om en om lopen, nadat zij hun de kilometers hebben gelopen is het de beurt voor Jan en Cees. Teamcaptain Els was er ook nog om haar team uit te zwaaien, maar vond het wel heel erg dat zij niet mee kan doen aan dit mooie avontuur.

Maar eerst op naar Parijs.... onderweg nog even met zijn allen koffie drinken en benen streken en dan naar het startterrein dat al een aantal jaren naast het vliegveld 'Le Bouget' ligt.

Zaterdagmiddag is er nog een gezellig samenzijn, maar er moet ook nog een hoop gebeuren zoals het plaatsen van startnummers op de fietsen. Om een uur of drie wordt er gezamenlijk voor de eerste lopers warm gegeten.

Cijfers Roparun 2016
*Er doen 333 teams mee starten uit Parijs en Hamburg
*175 doelen worden hiermee gesteund
*Tot nu toe een opbrengst van € 2.213.269.68
*Voor de Noordwijkerhoutse Runners staat de teller op 6.557.60.

Alle runners succes.

Update 1= De voorbereiding 13 mei 2016.

Wordt vervolgd, Cees en Jeannette vd Valk.

Foto's PR.