Datum: 25-06-2021 - 15:06
14
me
'16

Overval op de Lidl in Noordwijkerhout. (update:politiebericht - getuigen gezocht)

In de Dorpsstraat vond vrijdagavond 13 mei rond 20.30 uur een gewapende overval plaats op een filiaal van de Lidl. Een man kwam met een steekwapen de supermarkt inlopen en is er korte tijd later met een geldbedrag vandoor gegaan. De politie kreeg om 20.30 uur de melding...

dat een filiaal van de Lidl in de Dorpsstraat onder bedreiging van een steekwapen door een man was overvallen. De dader sloeg hierna op de vlucht. Hij rende de winkel uit en ging linksaf in de richting van de Victoriberg. Vermoedelijk is de dader daar op een zwarte fiets gestapt en reed hij richting het Bavoterrein.

Signalement

Het gaat om een jongeman. Hij droeg tijdens de overval een zwarte sjaal of bivakmuts voor zijn gezicht. Verder had hij een grijze sweater met capuchon, een donkere spijkerbroek en sneakers aan.

Agenten hielden rond 21.15 uur op de Anemoonweg een scooter met daarop twee personen aan. Het gaat om twee jongens van 16 en 17 jaar oud uit Noordwijkerhout. Een van hen voldeed aan het signalement. Zij zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Onderzoek wees al snel uit dat de jongens niet betrokken waren bij de overval op de Lidl. Zij zijn nog dezelfde avond in vrijheid gesteld.
(Redactie BON - nog 1 aanhouding, deze jongen had geen ID bij zich)

Oproep getuigen
De politie komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van deze overval. Op dat moment waren meerdere klanten in de winkel aanwezig. Met hen wil de politie in het bijzonder graag spreken. Wellicht heeft u belangrijke informatie. Maar ook mensen die iets over de vluchtroute van de dader kunnen vertellen wil de politie graag spreken. Heeft u informatie? Neem dan contact op met de recherche van Noordwijkerhout, via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Einde politiebericht

 

Update redactie BON 23.00 uur 14-mei-2016 .
Later op de betreffend avond is er op de Anemoonweg voor het CAT-gebouw, op aanwijzingen van een getuige, door politie nog gezocht naar een voorwerp. (zie eerste foto's) Volgens de getuige zou de overvaller op zijn vlucht daar mogelijk iets weggegooid hebben, het is nog niet bekend of de politie ook daadwerkelijk iets gevonden heeft.

Foto's met logo BON, foto's zonder logo 112Bollenstreek.