Datum: 17-10-2021 - 20:49
13
me
'16

Droom van Paul de Groot komt uit met de doop van zijn tulp 'Pauls Dream'. (foto's)

Op donderdag 12 mei verzamelden aan het eind van de middag zich een flinke koppel van familie, vrienden en bekenden van Paul de Groot uit De Zilk in het mooie park van de Keukenhof in Lisse. Dit alles voor een bijzondere gebeurtenis en natuurlijk was Paul daar zelf ook bij...

aanwezig, want uiteindelijk werd hij deze middag letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. Onder zonnige omstandigheden en in de omgeving van een bloemenzee van tulpen nam Keukenhof-directeur Bart Siemerink het woord.

Hij richtte het woord tot Paul die hij op bloemengebied kwalificeerde als een echte vakman en dat hij gehoord had dat Paul gek was op tulpen. Nou dat kwam goed uit op deze middag want ondanks de al 800 aanwezige soorten tulpen op de Keukenhof, kon hij nu met trots melden dat er weer eentje was bijgekomen.

Bloembollenkweker John van der Slot, mede-eigenaar van de Gebr. J&W van der Slot van de 's Gravendamseweg uit Noordwijkerhout, gaf aan dat zij een nieuwe gele tulp gaan kweken die gewonnen is door Kees van der Salm.

Deze tulp had nog geen naam en omdat ook de eigenaren van de Gebr. J&W van der Slot vinden dat Paul de Groot een echte ambassadeur voor de bloemen is, wilden zij graag dat deze mooie gele tulp naar Paul de Groot vernoemd zou worden.

De tulp krijgt de naam 'Pauls Dream' mee en zo is toch ook stiekem de droom van Paul zelf uitgekomen en is er een bloem naar hem vernoemd. De nieuwe tulp 'Pauls Dreams' werd naar goed gebruik gedoopt, de trotse Paul en zijn vrouw Alida en kweker John van der Slot goten gezamenlijk de fles met champagne over de nieuwe tulp heen.

Het is helaas nog wel even wachten voordat de tulp op de markt komt, de kwekers hebben nog drie a vier jaar nodig voor hij aan een ieder verkocht kan worden.

Foto's BON
(ook hebben we nog even door Keukenhof gelopen om wat foto's voor u te schieten)