Datum: 30-03-2023 - 16:51
15
me
'16

Prijsuitreiking van de 'Shred-it/Passie II Like Win en Deel' actie.

De hoofdsponsor van ‘Passie II, Noordwijkerhout in Oorlogsjaren’, Shred-it, heeft samen met de Passie van Noordwijkerhout een Facebook-actie gevoerd in de week voorafgaand aan de uitvoering op 6 mei. Daarin werd gevraagd de pagina van Shred-it en de pagina van de Passie...

van Noordwijkerhout te ‘liken’ en de actie van de prijsvraag te delen. Op de schermen bij de podia kon men zien wie de winnaars zijn.

De eerste prijs is gewonnen door Maartje Jasperse. Zij gaat binnenkort naar de Musical “de Tweeling” in Eindhoven met daarbij een hotelovernachting. De tweeling is een Nederlandse musical, gebaseerd op het gelijknamige boek van Tessa de Loo.

Twee zusjes worden op jonge leeftijd van elkaar gescheiden, en groeien op in twee verschillende werelden. De een in Duitsland de ander in Nederland. Na de uitbraak van de 2e Wereldoorlog worden de verschillen alsmaar groter. Kunnen de zusjes de kloof tussen hun werelden overbruggen? Een prachtige musical met de muziek van Ilse de Lange.

De tweede prijs is gewonnen door Jacqueline Kocken. Zij heeft 2 entreebewijzen voor de Musical ‘Soldaat van Oranje’ gewonnen. Soldaat van Oranje - De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetshelden uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema.

Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding.

De derde prijs is gewonnen door Patrick Post. Hij heeft een diner voor 2 gewonnen bij ‘het Wapen van Noordwijkerhout’, Dorpsstraat 14 in Noordwijkerhout.

Wij wensen alle prijswinnaars veel plezier en via de Facebookpagina van de Passie van Noordwijkerhout kunt u hen reactie lezen als ze hun prijs hebben verzilverd. Daarnaast danken wij Shred-it voor hun sponsoring en hun initiatief. Shred-it kan u helpen bij het vernietigen van documenten, archief of harde schijven.

Tekst Passie van NWH - Foto's BON