10
me
'16

Jeugdtheatergroep Tikkie speelt 'Anastasia, de zoektocht van'. (foto's)

Regisseur en schrijver/componist van de Tikkie-maandaggroep, Peter Geurts, heeft dit jaar gekozen voor een eigenzinnige vertelling rond het mysterie van Anastasia, dochter van de laatste tsaar van Rusland. Met onmisbare hulp van regieassistente Ineke v. Zelst is er een...

familievoorstelling vol humor en romantiek op de planken gekomen. De Russisch en Frans-klinkende muziek wordt met prachtige dans, ontworpen door choreografe Lynn Duivenvoorden, in beeld gebracht. Tijdens de Russische revolutie komt de vierjarige Anastasia in een weeshuis terecht.

Niemand weet wie ze is of wat haar afkomst is. Wanneer 'Anna' achttien jaar is moet ze dit weeshuis verlaten. Ze heeft niets behalve de kleren die ze draagt en een klein duur uitziend hangertje met inscriptie waarvan ze niet weet van wie ze dit heeft gekregen. Samen met twee vriendinnen uit het weeshuis gaat zij op zoek naar haar identiteit.

Tegelijkertijd gonst het van de geruchten dat Anastasia nog zou leven. Een artikel in de krant waarin een beloning wordt beloofd voor het vinden van Anastasia, brengt twee op de rand van criminaliteit levende vrienden op het idee een willekeurige meid van de straat te gebruiken om de beloning op te eisen. Laten ze nu geheel toevallig Anna uitkiezen voor hun duistere plan...

'Anastasia, de zoektocht van' is te zien in het Teylingen College locatie Leeuwenhorst, Langelaan 1 te Noordwijkerhout op zaterdag 28 mei aanvang 14.30 en 19.30 uur en op zondag 29 mei aanvang 11.30 en 15.30 uur. Kaarten zijn te reserveren op: www.tikkie.nl.

Foto's PR