09
me
'16

VVSB plaatst zich tegen HBS voor de 2e Divisie. (foto's)

Nadat VVSB zich vorige week op een halve minuut na in de Tweede Divisie speelde, lukte het de Noordwijkerhouters tegen HBS wel. Een vroege 1-0 door Maikey Parami was genoeg om volgend seizoen definitief in de nieuw te vormen Divisie te spelen. De wedstrijd tegen de...

Hagenezen was niet groots, maar het bleek voldoende voor de overwinning. Voor de wedstrijd werden alle kampioenselftallen van dit seizoen van VVSB gehuldigd (zie foto's).

VVSB kon sinds lange tijd weer beschikken over de ‘vaste’ basiself. Dat betekende Peet van der Slot weer terug op de rechtsback positie en Jelmer Vijlbrief en Bas Ruigrok weer terug in de basis. HBS startte voortvarend aan de wedstrijd en kreeg in de eerste 10 minuten van de wedstrijd 2 opgelegde kansen.

Echter konden Tjeerd Westdijk en Mike de Geer, Ronald van der Meer niet verschalken. Aan de andere kant was de eerste kans direct raak. Tommy Bekooij werd op links diep gestuurd en bediende op zijn beurt Maikey Parami. De aanvaller van VVSB was koelbloedig en schoot de bal onder doelman Gianni Kamperveen door.

Enkele minuten later was diezelfde Kamperveen de reddende engel voor HBS. Giovialli Serbony kreeg een opgelegde kans, maar de doelman van HBS kon met een uiterste redding HBS behoeden voor een grotere achterstand. Na deze kans was het mooie weer het grootste plezier voor de toeschouwers. Het spel werd een strijd op het middenveld en kansen werden schaars.

Ook in de tweede helft waren er maar weinig kansen voor beide doelen te vinden. Een afstandsschot van Kevin Schutte ging nog rakelings langs het doel van VVSB. Ook een vrije trap van Niels van Pelt werd een prooi voor Van der Meer.

VVSB voetbalde de wedstrijd rustig uit en verzekerde zich hierdoor met een plaats bij de beste 7. Al met al een topseizoen wat de mannen van Wilfred van Leeuwen hebben gehad. De doelstelling bereikt en een fantastisch bekeravontuur rijker. Volgende week wacht nog de laatste wedstrijd tegen de Koninklijke HFC. Die ploeg zullen we volgend jaar ook weer terugzien in de Tweede Divisie.

VVSB – HBS 1-0: 10’ Parami 1-0.
VVSB: Van der Meer, Van der Slot, Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief, Jozic (61’ De Rijk), Ruigrok, Van Niel (88’ Tichem), Parami, Serbony, Bekooij (77’ Tavilla).

Tekst: Stefan van den Burg - Foto's BON