06
me
'16

VVSB-trainer Wilfred van Leeuwen gekozen tot 'trainer van het jaar' en ontvangt Rinus Michels Award.

VVSB-trainer Wilfred van Leeuwen heeft vrijdag 6 mei de Rinus Michels Award gewonnen voor beste trainer van het afgelopen seizoen bij amateurs. Van Leeuwen leek al vooraf door het bekersucces de grootste kanshebber voor de prijs. Van Leeuwen bereikte met de Noordwijkerhouters...

als tweede amateurclub ooit de halve finale van de KNVB-Beker en ligt met VVSB nog steeds op koers om voor het derde jaar op rij in de top drie te eindigen.

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag (46) heeft ook een Rinus Michels Award gewonnen en werd uitgeroepen tot de trainer van het jaar 2016 in het betaald voetbal.

De Rinus Michels Award, genoemd naar de voetbaltrainer Rinus Michels, zijn prijzen die jaarlijks op initiatief van het vakblad De Voetbaltrainer worden uitgereikt. Het initiatief voor de prijs wordt door beide trainersbonden van Nederland, namelijk de CBV en de VVON, en de KNVB ondersteund.

Naar aanleiding van nominaties uit het land selecteren KNVB, CBV en VVON  de genomineerden, op het nationale trainerscongres van 6 mei werden de uiteindelijke winnaars bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt in het stadion van PEC Zwolle.

Foto PR