Datum: 17-09-2021 - 07:55
05
me
'16

KBO Noordwijkerhout sluit 21 mei het seizoen feestelijk af.

Zaterdag 21 mei 2016 sluit KBO Noordwijkerhout feestelijk het seizoen af in de theaterzaal van de Schelft. Een optreden van Jos Thomasse met de titel: Vorst aan Tafel. U wordt verwend met koffie/thee + koek en in de pauze fris/borrel en een hapje. Toegangskaarten op vertoon...

van uw KBO-lidmaatschapskaart op de volgende adressen: Mevr. Dicky v.d. Star, Parallelweg 53 (Robijn-Staete Noord), Mevr. Nel Ruiter, Pilarenlaan 4-B15 (Puyckendam) of bij het VVV Noordwijkerhout, Dorpsstraat 2. De zaal is open om 13.30 uur en de aanvang is om 14.00 uur. Afsluiting van de middag ongeveer 16.00 uur.

Vorst aan Tafel
Via de toneelschool belandde Jos Thomasse in de journalistiek. In dat werk kwam hij met grote regelmaat amusante feiten en anekdotes tegen over eten, het ontstaan van eetgewoonten en gerechten, gebruiken door de eeuwen heen. Wetenswaardigheden die je in geschiedenislessen niet leert, maar die nu juist een leuke kijk op ons verleden kunnen geven. Ze werden verzameld en op een goede dag werd alles wat betrekking had op eten en koningshuizen bewerkt voor het toneel in het programma “Vorst aan Tafel”.

Het lijkt een lezing te zijn over: vorsten, hun eetgewoonten en de invloed daarvan op andere mensen. Over koningen uit het verste verleden, over wat op en onder tafel gebeurt. Maar vanaf de eerste minuut wordt het publiek meegesleept in een hilarische conference: een solo-cabaret-programma dat garant staat voor een avond of middag onbekommerd plezier. Beschaafd, het zou niet anders kunnen met zo’n onderwerp. Vorsten aan Tafel moet je met de égards die ze verdienen, behandelen.

En leerzaam ook, dankzij de medewerking van Prof. Dr. D.B. Weissbrod van het Internationaal Voedingsinstituut in Darmstadt. Kortom je neemt er wat van mee. Na afloop weet je waarom Elizabeth van Engeland een hapjespan meeneemt op staatsbezoek en van wie de Fransen hun culinaire kennis hebben!