Datum: 11-08-2020 - 20:34
05
me
'16

Waardige dodenherdenking in Noordwijkerhout. (fotoverslag)

Woensdag 4 Mei was er een waardige dodenherdenking in de St. Jozefkerk en aansluitend een kranslegging bij het oorlogsmonument voor het gemeentehuis. De Oranjevereniging organiseerde de herdenking in opdracht van de gemeente Noordwijkerhout. Iedere bezoeker van de kerk...

kreeg bloemen mee die men na de kranslegging bij het monument kon leggen. Leerlingen Liesbeth Geerlings, Lynn van der Leeden, Claartje Goedhart en Noée Verburg uit groep 7 en 8 van de Regenboogschool, lazen tijdens de herdenkingsdienst een gedicht voor. Tevens legden zij, namens alle kinderen uit Noordwijkerhout, een bloemenkrans bij het oorlogsmonument voor het gemeentehuis.

Voor 2016 was er gekozen om het meerjarenthema ‘Vrijheid geef je door’ te blijven gebruiken. Om het thema een ander accent mee te geven dan voorgaande jaren is in 2016 het onderwerp 'de vrijheid omarmd' meegegeven.

Aan de herdenking werd medewerking verleend door Muziekvereniging De Harpe Davids, scoutinggroep St. Jozef-Emerentiana, leerlingen van De Regenboogschool, Pien en Sophie Warmerdam, Anneke Janssen, Cecile Olijerhoek, burgemeester Goedhart en Jack Wijnands voorzitter van de Oranjevereniging Noordwijkerhout, Muziekvereniging St. Jeanne d'arc en Hendrik Jan Lindhout.

Om 20.00 uur werd er twee minuten stilte in acht genomen bij het oorlogsmonument voor het gemeentehuis.

Foto's BON