Datum: 19-04-2021 - 12:30
02
me
'16

Werkzaamheden veroorzaken brandje woning Langevelderweg.

De brandweer werd om 15.35 uur opgeroepen voor een woningbrand op de Langevelderweg, het was een melding voor op de 2e verdieping en daarom kwam de ladderwagen van Noordwijk ook ter plaatse. Het betrof een beginnend brandje bij een kozijn/spouwmuur van de woning...

Op dit moment worden de huizen, eigendom van de Rivierduinen, aan de buitenkant opgeknapt. Waarschijnlijk is bij het afbranden van de verflagen van een kozijn, onder het kozijn in de spouwmuur iets gaan smeulen zonder dat men dat bij de werkzaamheden door had. Een medewerker van de Rivierduinen ontdekte later het beginnende brandje en de rookontwikkeling in de kamer en alarmeerde de brandweer.

De medewerkers van het bedrijf die de werkzaamheden uitvoerden waren toen al niet meer aanwezig, de afbrandapparatuur stond nog wel op het balkon. De brandweer heeft het beginnende brandje met een brandslang snel kunnen blussen. Cliënten uit de naast gelegen woning werden uit voorzorg tijdelijk geëvacueerd, maar konden al snel weer terug naar hun woning.

Foto's BON