Datum: 06-07-2022 - 12:00
01
me
'16

21 mei voorjaarsconcert drumfanfare Altesa.

Door onvoorziene omstandigheden valt het voorjaarsconcert van Altesa bijna een maand na het beroemde bloemencorso van de Bollenstreek. De nieuwe en heel jeugdige leden hebben zich al voorgesteld tijdens het Corso, maar tijdens het voorjaarsconcert doen zij dat...

graag nog een keer over.

Het jaar is rustig begonnen
Anders dan vorig jaar dit keer geen spetterend optreden in het buitenland, maar alle tijd om zich volledig voor te bereiden op het corso en alle nieuwe nummers voor het voorjaarsconcert.Vooral de leerlingen hebben hard gewerkt om zich goed te kunnen presenteren en zijn er helemaal klaar voor.

Jeugd
De laatste jaren zijn er heel wat jonge muzikanten aangemeld. Vooral door de open dagen op brede school De Egelantier, is van menig kind de interesse gewekt. Inmiddels zijn er 15 leerlingen, niet allemaal even jong, maar wel nieuwe aanwas voor de band.

De allerkleinsten beginnen met blokfluitles en voor de jonge trommelaars is er het bewuste plankje waarop zij kunnen oefenen. Dat alles onder het toeziend oog van dirigent en leraar, Dirk Jan de Boer, Jasper van de Ven en enkele leden van Altesa, die juist de allerkleinsten onder hun hoede nemen.

Voorjaarsconcert
Ook dit jaar heeft men weer geprobeerd een vernieuwend programma samen te stellen. Niet alleen de inmiddels bekende nummers als de Wellenbrecker Polka en Barnard Castle zullen ten gehore worden gebracht, er is ook gezocht naar vernieuwend en jonger repertoire.

Natuurlijk is er ruimte gemaakt voor de muzikale presentatie door de leerlingen. De presentatie van het voorjaarsconcert zal weer in handen zijn van.....tja, dat is nu de grote verrassing.   

Het concert vindt plaats op zaterdag 21 mei in Trefcentrum De Duinpan, Sportlaan 34, De Zilk. De zaal is open om 20.00 uur, de toegang is gratis.

Na afloop kan iedereen een gokje wagen bij het inmiddels vertrouwde 21-spel, waar weer mooie prijzen te winnen zijn. De opbrengst van het spel komt volledig ten goede aan de nieuwe uniformen die hard nodig zijn voor de aanstormende jeugd.

Foto's PR