Datum: 09-08-2020 - 13:46
29
apr
'16

Binnenkort overleg met gebruikers over invulling nieuwe Welzijnsruimte Puyckendam.

In de nieuwbouw van Puyckendam komt straks ook weer een welzijnsruimte, alleen mag eigenaar Woningstichting Sint Antonius van Padua dit wettelijk niet meer regelen. Wethouder Gotink gaf onlangs al aan dat een nieuw op te richten stichting, wellicht de oplossing kan zijn...

voor het toekomstig gebruik van deze ruimte. De invulling en de hoge kosten voor het huren van de nieuwe welzijnsruimte zorgde eerder al voor ophef.

In de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond gaf wethouder Gotink aan dat er voor aanstaande maandagavond 2 mei, een overleg staat gepland met de verschillende van de huidige en mogelijk toekomstige gebruikers van de welzijnsruimte.

Op deze avond zal moeten blijken of er draagvlak is om gezamenlijk, door middel van een nieuw te vormen stichting, het beheer te gaan doen van de welzijnsruimte. De inkomsten van het onderverhuren van de zaal en de bar opbrengsten moeten er dan voor zorgen dat de ruimte gehuurd kan worden van de eigenaar Woningstichting Sint Antonius van Padua.

Op deze bijeenkomst zal wethouder Gotink en de heer Verkade van de Padua het woord gaan voeren en zal er een presentatie volgen van een vertegenwoordiger van een vergelijkbare stichting uit de plaats Krommenie. Hij zal de opzet en ervaringen delen van zijn stichting, na de pauze wordt dan gekeken of er draagvlak is om een eigen stichting op te gaan zetten in Puyckendam.

De raadsleden van Noordwijkerhout werden door de wethouder ook uitgenodigd om deze avond te bezoeken. Op de vraag van raadslid de Moor van NZLokaal kon wethouder Gotink nog niet aangeven wat de rol van NoVato (Noordwijkerhout Van Toen) zal zijn in dit traject.