Datum: 01-07-2022 - 01:48
29
apr
'16

Vijf Noordwijkerhoutse golfers kwalificeren zich voor de 'Zeg Kerel Cup 2016' in Maleisië.

Vandaag vrijdag 29 april vertrekken plaatsgenoten Corné Koster, Erwin den Elzen, Jos van Gijlswijk, Maarten van Nieuwenhuijzen en Peter van den Burg naar hun kameraad Walter Wassenaar in Kuala Lumpur - Maleisië om daar te strijden om de prestigieuze 'Zeg Kerel Cup 2016'....

Deze golfwedstrijd, in het leven geroepen door Pieter van der Geest van Café van der Geest, wordt sinds het jaar 2000 jaarlijks rond Hemelvaartsdag gespeeld.

Elk jaar wordt er een plaats uitgezocht met een aantrekkelijke golfbaan in de buurt. Bij het bepalen van deze plaats wordt er uiteraard ook gekeken of het horeca-aanbod in deze omgeving ook toereikend is. Want de 3e helft is minstens zo belangrijk als de golfwedstrijd.

De afgelopen jaren is er voornamelijk gespeeld op Nederlandse bodem zoals in de buurt van Nijmegen, Den Bosch, Arnhem, Breda en Eindhoven. Maar voor het 10e jubileum in 2010 werd er groots uitgepakt en de vertrokken de golfers richting het Engelse New Castle.

Vorig jaar was het Duitse Winterberg het strijdtoneel en verbleven de 'Kerels' in Hotel Centrum Winterberg van Corné en Jolanda Koster. Corné heeft niet kunnen profiteren van het ‘thuisvoordeel’ want de winst ging naar Peter van den Burg.

Wie wordt de winnaar van de 'Zeg Kerel Cup 2016' in Maleisië en mag een jaar lang pronken met het felbegeerde maar o-zo-lelijke jasje? U kunt de verrichtingen volgende op de Facebook-pagina van de 'Zeg Kerel Cup 2016', klik hier.

Tekst en foto's organisatie 'Zeg Kerel Cup 2016'.