Datum: 13-08-2022 - 01:28
25
apr
'16

Een druk bloemencorsoweekend voor St. Jeanne d'Arc. (foto's)

Tijdens de verlichte bloemencorso op 22 april heeft muziekvereniging St. Jeanne d’Arc een optreden verzorgd. De Marchingband, jong St. Jeanne d’Arc  en de majorettes vertrokken om 21:15 uur vanaf de Brink, waarna ze in een stoet van corsowagens en versierde auto's een...

route aflegden in het dorp.

De route stond afgeladen vol met veel toeristen, vaak in rijen dik. Maar ook vele Noordwijkerhouters en andere inwoners uit de bollenstreek hadden de weg naar het gezellige centrum van  Noordwijkerhout gevonden.  Daar konden zijn genieten van de prachtig verlichte en heerlijk geurende wagens.

Het was prachtig om te zien hoe St. Jeanne d’Arc kon bijdragen in de vorm van de muzikale kleur. Het geheel werd afgemaakt met de vrolijke danspassen van de Majorettes.  Hiermee heeft St. Jeanne d’Arc en mooi visitekaartje afgegeven in binnen- en buitenland.  

Hagel en regen kan jong St. Jeanne d’Arc niet deren.

Het corsoweekend is een druk weekend geweest voor jong St. Jeanne d’Arc. Op vrijdagavond 22 april liep het gezamenlijk met de senioren en met de majorettes mee in de verlichte bloemencorso in Noordwijkerhout. Op zondag 24 april stond Jong St. Jeanne d’Arc op het programma tijdens de mooiste file van Nederland in Noordwijk.

Af en toe zon afgewisseld met felle hagel en regenbuien waren de niet beïnvloedbare ingrediënten waar jong St. Jeanne d’Arc het mee moest doen. Maar de leden verblikten of verbloosden niet en hebben een prachtig optreden verzorgd op de Noordwijkse boulevard. De toeschouwers die de omstandigheden hadden getrotseerd genoten zichtbaar van het optreden van de Noordwijkerhoutse jeugd.

Ook de komende periode zit de jeugd niet stil. Zo is Jong St. Jeanne d’Arc samen met de senioren uitgenodigd om op 28 mei een optreden te verzorgen in de Efteling. Bent u geïnteresseerd in de verrichtingen en bezigheden van Jong St. Jeanne d’Arc of van de overige geledingen van de vereniging, hou dan de website www.stjeannedarc.nl in de gaten.

Foto 1 en 2 PR, foto 3 t/m 6 BON.